Un espectacle de laSala. Autor: cedida.

El teatre familiar laSala reforça la seva transvertalitat amb el programa 360

El centre de creació laSala arrenca la temporada de tardor amb una clara intenció de consolidar el seu objectiu principal: travessar la societat de punta a punta a través de l’art. És per això que en els pròxims mesos reforçarà les sinergies amb altres entitats municipals a través de les diferents obres emmarcades dins el ‘programa 360’ i una de les novetats d’enguany és la col·laboració que ha iniciat amb diferents biblioteques de la ciutat. El festival que caracteritza aquesta entitat, elPetit, arriba a la majoria d’edat i es desplaçarà més enllà de laSala i de Sabadell.

El teatre infantil laSala ha presentat la programació prevista per l’últim trimestre de l’any aquest dijous i la seva identitat continua caracteritzant-se per la transversalitat artística. No només acollirà actuacions i companyies de tota mena, des d’actors locals fins a internacionals, sinó que també farà partícips del seu projecte a diferents entitats municipals. Per una banda, aquesta temporada s’estrena el pla ‘Mestres que es mouen‘ amb la intenció de formar docents d’escola bressol i d’educació infantil perquè sàpiguen com trencar els murs de les aules i així entrelligar l’educació amb la cultura.

Presentació temporada laSala, aquest dijous. Autora: J. Ramon
Presentació temporada laSala, aquest dijous. El regidor de Cultura, la directora de teatre i el director d’una companyia resident. Autora: J. Ramon

Per l’altra banda, una de les noves línies de col·laboració d’aquesta temporada treballa amb les biblioteques municipals a través de propostes literàries lligades a la programació de la laSala. Tal com ha destacat la directora del teatre, Eulàlia Ribera, la mediadora de l’entitat, Helena Cabo, ha volgut estendre l’impacte d’aquest centre de creació artística arreu de la ciutat. Aquest és l’objectiu que persegueix el concepte #laSala360. Podeu consultar els horaris de totes les funcions a la nova pàgina web.

“Volem anar molt més enllà de l’exhibició de l’espectacle. Volem que els nostres companys de viatge, en aquest cas les famílies i els centres educatius, puguin treure un millor profit de les arts per infants i joves de la ciutat”, apunta la directora Eulàlia Ribera.

La presentació d’aquest dijous ha comptat amb la presència del director d’una companyia resident a l’equipament, Da.Te Danza. Omar Meza ha reconegut que una de les mancances teatrals a Espanya són les residències i per això celebra les diverses obres estrangeres que es representaran a laSala durant els pròxims mesos. De fet, aquest dissabte s’estrenarà En tierra de nadie, l’últim treball de la granadina Da.Te Danza.

“És un treball que ens està aportant molta riquesa; no només artística, sinó també humana. Jo, per exemple, no havia analitzat realment quins eren els nostres drets humans i és molt interessant reflexionar sobre què ens pertany en la societat, què hem de defensar… En aquest cas ja no són només els migrants o refugiats”, apunta Omar Meza.

A banda d’aquesta residència, l’espectacle de Zig Zag Danza Mimesis tornarà a Sabadell i aquesta vegada ho farà amb la seva màxima esplendor (en el seu moment no ho va poder fer per les mesures Covid) o Sense lluna, de la companyia originària de Sabadell Samfaina de Colors. Per contra, laSala també vol projectar-se a l’escala internacional participant a Interstice, de la mà de la UAB i les universitats de Bath, Bologna i Stavanger, o a Community Impacte, on també participen institucions d’Escòcia, França i Holanda.

elPetit fa 18 anys

El festival estrella de laSala, elPetit, arriba a la majoria d’edat aquest novembre. Se celebrarà del 12 al 27 de novembre a Sabadell, Igualada, Barcelona, Olot, Lleida, Sant Cugat i Sant Esteve Sesrovires, entre altres localitats que avançaran més endavant en roda de premsa. A Sabadell hi haurà més d’una quinzena de propostes artístiques nacionals i internacionals a més de tallers.

Foto portada: un espectacle de laSala. Autor: cedida.

Comments are closed.