Alizzz i Amaia a l'Embassa't 2022. Autor: cedida/Embassa't

Embassa’t amb sorpresa

L’Embassa’t 2022 ha intentat reunir tots els encerts descoberts en els darrers anys per fer-los coincidir en un mateix espai: el Parc Catalunya, l’escenari estrenat en època Covid i que ha permès donar sortida a les diferents activitats que envolten aquest festival. L’amfiteatre era el mateix que l’any passat, però una edició no ha tingut res a veure amb l’altra (més info: ‘Tret de sortida al primer Embassa’t com els d’abans de la pandèmia‘). El seu director, Arnau Solsona, considera que el fet d’haver guanyat el triple d’espai així com la sorpresa del dissabte a la nit han fet d’aquest Embassa’t un dels millors fins al moment. En total hi han passat prop de 4.000 persones.

Un festival no té per què ser multitudinari ni portar grups estel·lars per tenir èxit; i l’Embassa’t n’és un exemple. L’amfiteatre del Parc Catalunya ha ofert tres nits de música en directe i qui hi ha anat n’ha marxat amb un bon record. Val a dir, també, que aquesta aposta de música independent acostuma a atraure a persones amb un perfil força definit.

“He vingut perquè m’agrada l’ambient de música alternativa. A l’Embassa’t hi ha una combinació d’artistes que no veuríem en un festival més gran, sobretot aquest any. A més, no hi ha tanta gent i jo crec que això és millor. Més tranquil, més familiar tot”, apunta Adrián Núñez.

De manera similar, una veïna de Sant Cugat, Sílvia Rodríguez, va decidir anar a la sessió del divendres perquè era l’oportunitat de gaudir de dues veus que encara no havia escoltat mai en directe: Rodrigo Cuevas i Ladilla Russa. Feia temps que volia anar a un concert de qualsevol dels dos grups i aquest cap de setmana ha tingut l’oportunitat de fer 2×1.

“Estava pendent d’una cosa per poder venir. Fa una hora que m’he decidit i estic molt contenta de ser aquí, no havia vingut mai a l’Embassa’t i és molt maco. Les vistes són precioses, s’hi cap bé, s’hi està tranquil…”, celebra Rodríguez.

A banda de la zona principal de concert (a la graderia de l’amfiteatre), també hi havia una zona de foodtracks a la part superior (a l’altura de l’entrada) i dos espais musicals més; una mica més apartats. L’any passat, per motius Covid, les consumicions només es podien pagar amb targeta i, aquest any, també hi havia la possibilitat de pagar amb una polsera recarregable que donaven amb l’entrada.

L'Embassa't divendres a la tarda, al concert de Santa Salut. Autora: J. Ramon
L’Embassa’t divendres a la tarda, al concert de Santa Salut. Autora: J. Ramon

Tres nits de concerts i tres estils molt diferents: dijous, una primera ronda suau per escalfar motors i majoritàriament en català (Mishima i algunes cançons de Tarta Relena) o en mallorquí (Maria Jaume); divendres, un to més pujat amb la rapera sabadellenca Santa Salut, el “Freddie Mercury del folklore asturià” (tal com el van batejar fa uns anys), Rodrigo Cuevas, i la clàssica Ladilla Russa; finalment, dissabte, la cantant Amaia Romero (coneguda per guanyar Operación Triumfo 2017 i representar a Espanya a Eurovisió l’any següent) va rematar el festival amb una aparició absolutament inesperada. Paral·lelament, l’amfiteatre també s’ha anat omplint progressivament a mesura que passaven les nits.

La sabadellenca Santa Salut, a l'Embassa't 2022. Autora: J. Ramon
La sabadellenca Santa Salut, a l’Embassa’t 2022. Autora: J. Ramon

Resulta que l’Amaia és la parella d’un dels disc-jockeys (DJ) que punxava en una de les dues sales alternatives i que, alhora, manté molt bona relació amb l’Alizzz, un dels artistes principals de l’última nit de l’Embassa’t 2022. El director del festival, Arnau Solsona, es va assabentar d’aquest gir de guió 48 hores abans.

Un ADF refrescant a la canalla, aquest diumenge a la tarda al Petit Embassa't. Autora: J. Ramon
Un ADF refrescant a la canalla, aquest diumenge a la tarda al Petit Embassa’t. Autora: J. Ramon

Solsona avalua molt positivament la 14a edició del festival, tot i que abans d’obrir portes ja en tenia bones sensacions (més info: ‘Compte enrere per l’Embassa’t, que repetirà i potenciarà l’escenari al Parc Catalunya‘). Apunta que intenten superar-se edició rere edició, tant pel que fa al cartell com als serveis, i per això aquest any destacava el fet que Mishima i Maria Jaume presentaven el nou disc (L’aigua clara i Voltes i voltes, respectivament) i un dels artistes, l’Alizzz, també està reconegut amb un Grammy. I a tot això, se li afegeix l’aparició sorpresa de la coneguda Amaia Romero.

“Jo crec que hem aconseguit un dels millors Embassa’t dels que portem. Sí que és cert que vas aprenent any rere any, però aquest espai té molt potencial i tenim moltes ganes de fer-lo créixer i de fer-ho millor. Jo crec que el Parc Catalunya és l’espai de la ciutat: està preparat per tot tipus de concerts i per rebre un festival com cal. Era un dels espais somiats”, apunta Solsona.

De fet, una de les iniciatives que el festival va impulsar ara fa justament 10 anys és el Petit Embassa’t. Es tracta de la versió infantil que enguany ha comptat amb la col·laboració de l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) per fer passar la calor a la canalla. Aquest diumenge, quan se celebra el Petit Embassa’t, el termòmetre passava els 35 graus, però el Parc Catalunya estava ple de nens, pares i para-sols.

Més info:

Foto portada: L’Embassa’t divendres a la tarda, al concert de Santa Salut. Autora: J. Ramon