Primers detalls sobre la Festa Major 2022

Primers detalls de la Festa Major 2022, que aspira a ser la primera amb normalitat des de l’any 2019. Les obres al Passeig de la plaça Major comportaran una redistribució d’espais, segons ha explicat el regidor de Cultura, Carles de la Rosa, a Ràdio Sabadell. Per altra banda, es descarta el recuperat amfiteatre per als grans concerts.

Si es compleix la tradició, el programa de Festa Major es presentarà durant la segona quinzena de juliol. Però De la Rosa n’ha avançat alguns detalls en declaracions a Ràdio Sabadell.

Sense Passeig, plaça del Gas

Les obres al Passeig de la plaça Major obliguen a moure les peces. Segons ha explicat el regidor a l’emissora pública, l’Ajuntament enviarà les activitats que es venien fent a l’envelat a la plaça del Gas, però sense envelat. “No hi cap, quedaria un espai molt reduït”, reconeix De la Rosa. És una solució transitòria per sortir del pas de les obres del Passeig, que han d’acabar a finals de novembre. És a dir, a la Festa Major 2023 el Passeig s’hauria de poder recuperar.

No a l’amfiteatre, sí a l’Eix Macià

Un altre aspecte ja conegut és que no hi haurà novetat pel que fa als grans concerts: malgrat l’Embassa’t i el nou Observa, no s’utilitzarà l’amfiteatre del parc de Catalunya. El motiu no és la sonorització (havia estat l’argument habitual des del 2012 per no usar-lo a la festa) sinó “l’evacuació” en cas d’emergència. El pla d’autoprotecció per exemple de l’Observa contemplava un màxim de 3.000 espectadors a l’espai. Però els concerts de Festa Major (gratuïts) poden multiplicar per 10 aquestes xifres. “Cap servei d’emergències o seguretat veu clar aquest emplaçament”, ha dit De la Rosa. Sent així, els concerts seguiran ubicats a l’avinguda de Francesc Macià, fent tàndem amb les Barraques com succeeix des de l’any 2017. El regidor sosté que aquell model estava “molt consensuat” i es recuperarà.

Per conèixer detalls sobre el programa (els més populars: qui fa el pregó o qui fa els concerts?), caldrà esperar fins a mitjans de juliol. També per veure si del format ‘mini’ del 2021 en queda alguna herència (per exemple, la cursa popular va tenir bona rebuda a Can Gambús). Cal esperar també que les obres de restauració de la façana de la Casa Gran estiguin acabades a finals d’agost de cara al pregó.

Curiositat

Un fet curiós és que la Festa Major 2022, la darrera del mandat municipal, serà la primera que dissenyi íntegrament l’actual govern de Marta Farrés. La festa del 2019 (la del boicot al pregó de Mirna Lacambra i les ampolles volant a l’Eix Macià) venia heretada gairebé al complet del quatripartit, la del 2020 es va suspendre per la pandèmia i la del 2021 va tenir un format ‘mini’ per decisió pràcticament personal de Farrés en el context de les successives onades de la pandèmia. El format ‘mini’ no va evitar grans concentracions de gent fent botellón ni malauradament una agressió sexual entre els herbassars del parc Catalunya.

Terrassa ja té caps de cartell

Qui sí ha avançat els principals noms de la seva Festa Major és l’ajuntament de Terrassa. N’hi ha alguns que han passat recentment per Sabadell com Rosario Flores o La Casa Azul. També Roba Estesa, Sara Roy, Doctor Prats, Kiko Veneno o Ecos del Rocío.

Foto portada: swing a l’envelat de Festa Major, l’any 2019. Autor: David B.