Marina Rosell. Autor: David B.

Els ‘300 crits’ de Marina Rossell arriben al cor del Fresc Festival

Marina Rossell ha protagonitzat una de les sessions més emotives del Fresc Festival: el seu darrer disc, 300 crits, narra històries d’allò més tràgiques però també d’allò més romàntiques i aquest dilluns al vespre l’ha presentat als Jardinets de la Fundació 1859. El seu company damunt de l’escenari és el pianista Xavier Lloses i entre tots dos han ofert 80 minuts de música en directe a un públic adult i entregat.

La coneguda cantant catalana Marina Rossell ha presentat el seu 25è disc al Fresc Festival. L’amfiteatre dels Jardinets de la Fundació 1859 s’ha omplert gairebé al 100 per cent i el públic ha acabat aixecant-se de la cadira per aplaudir l’actuació que l’artista ha ofert a Sabadell aquest dilluns al vespre. Un concert que ha apel·lat directament als sentiments a través d’històries de temps de guerra, d’amor i de nostàlgia. De fet, el treball que ha vingut a presentar es titula 300 crits i representa l’adrenalina derivada de totes les emocions humanes: crits de goig, de desesperació o de revolta.

Algunes cançons, com Morir d’un llamp, estaven compostes per ella mateixa i reflectien vivències personals de quan era petita i, d’altres, com Je ne regrette rien (en francès, No me’n penedeixo de res), estaven signades per altres artistes; en aquest cas, per d’Edith Piaf. Rossell ha anat presentant 300 crits entre anècdotes i complicitats amb el públic i el concert ha encarat el tram final amb el mític himne italià de la resistència antifeixista: Bella Ciao, que ha reforçat a cops de bastó i amb la col·laboració dels assistents.

Marina Rosell. Autor: David B.
Marina Rosell a l’amfiteatre de l’Espai Cultura. Autor: David B.

De fet, la resistència emocional és el denominador comú de les cançons que conformen el seu 25è disc: J’attendrai (en francès, t’esperaré) és el que deien les dones franceses als seus marits en plena ocupació nazi l’any 1940, Lili Marleen narra el romanç entre un home i la infermera que va cuidar de la seva parella fins aleshores, Paisatge de l’Ebre no només descriu una escena bèl·lica, sinó que també explica com queden ‘les sabates del Jaume’ en aquest combat tan sagnant i, per tot plegat, Rossell Je ne regrette rien (en francès, no me’n penedeixo de res), el tema amb què ha començat el seu concert a Sabadell.

Pròximes sessions

El Fresc Festival és a punt d’arribar a la meitat del programa i aquest dimarts (21 hores) la companyia Iluminati prendrà el relleu a Rossell als Jardinets de la Fundació 1859. Dimecres (21:30 hores), la firma serà sabadellenca i anirà a càrrec de Jordi Boixaderas, qui donarà pas al Gegant del pi de Pau Vinyals (dijous a les 21:30 hores).

Foto portada: Marina Rossell al Fresc Festival, aquest dilluns. Autor: David B.

Comments are closed.