Intercanvi de coneixements al gremi de flequers

  • Els alumnes de fleca i pastisseria de Cal Molins intercanvien coneixements amb la gent gran de Sol i Padrís.

  • Han fet també de mestres flequers pels nens del casal d’estiu que es realitza al Vapor Llonch.

Els alumnes del curs de fleca i pastisseria que s’imparteix a Cal Molins, a l’escola de flequers Andreu Llargués, arriba ja a la seva recta final. Mitjançant la seva especialitat, la del pa i productes de pastisseria han conclòs aquest divendres el crèdit de síntesi amb la companyia dels més grans.

Aquest intercanvi generacional s’emmarca dins del projecte integral del programa de Qualificació Professional per reforçar els valors solidaris, el compromís i la implicació de l’alumnat més jove, de 16 a 21 anys, que està finalitzant la formació com a auxiliars de forn i pastisseria

Els avis de la residència per a persones grans del barri de Sol i Padrís, van estar amb els joves flequers intercanviant receptes i experiències amb la finalitat de traspassar-les a l’obrador el següent dia de classe. De tornada, els mateixos que van donar les receptes es van traslladar al Centre de Formació de Cal Molins. Mentre elaboraven els productes, també van poder fer una petita visita de les instal·lacions i conèixer una mica més a fons el món del pa. Al final de la jornada, van reunir-se tots al centre per a persones grans i fer un tast de la varietat dels productes preparats per a l’ocasió. Entre els productes hi destaquen coques de forner, pastís de poma o el pa de pagès.

Grup d'alumnes de fleca i pastisseria al complex de Sol i Padrís

Els alumnes, abans de treballar amb els més grans, ho van fer amb els més petits. Van fer de mestres forners amb els nens i nenes del casal d’estiu que es realitza al Vapor Llonch. Aquest esplai està obert durant les vacances escolars pels fills i filles d’usuaris del serveis del Vapor Llonch i està dinamitzat per joves del programa de formació i treball Casa d’Oficis d’atenció a la infància.

La realització del crèdit de síntesi ha servit als alumnes per fer comparacions amb els productes que hi havia anys enrere amb els actuals i també per conèixer els secrets que dóna l’experiència i que es van posar en pràctica a les receptes casolanes que van aportar els participants del complex de Sant Oleguer.

Foto portada: Alumnes i gent gran compartint experiències. Autor: Roger Benet.

Comments are closed.