5 llibres per llegir aquest estiu, segons la llibreria Macondo

En un estiu sense festes majors, on els concerts van escassos i amb constants alteracions de la mobilitat així com de les normes per reunir-se amb la família i els amics, una de les opcions que no fallarà mai és la lectura. Obrir un llibre i endinsar-se en una realitat paral·lela no només ajudarà a fer córrer el rellotge, sinó que també oferirà una reflexió sobre la situació que ara ens toca viure i la que hem viscut durant tants anys: hi ha res pitjor que una pandèmia? Valoràvem suficient les activitats que podíem fer sense qüestionar-ho?

La propietària de la llibreria Macondo, Estefania Abasolo, recomana cinc històries per llegir aquest estiu:

Portada de ‘La cantant de fado’
  1. La cantant de Fado, de Jordi Campoy
  • Editorial: Grup62
  • Número de pàgines: 360
  • Preu: 20 euros (paper), 8’99 euros (ebook)

Igual que el fado, aquesta novel·la té una trama trepidant. El protagonista experimenta un punt d’inflexió en la seva vida gràcies al creixement personal que li aporta Lisboa i els seus misteris, i amors. A més, el seu autor, el sabadellenc Jordi Campoy, ha conegut en primera persona alguns dels personatges reals que apareixen a la història, fet que aporta un valor afegit a la història. Estefania Abasolo destaca la simplicitat d’aquesta lectura i l’agitació de la història per començar-lo (i acabar-lo) aquest mateix estiu.

Portada de ‘En plena noche’
  1. En plena noche, de Mikel Santiago
  • Editorial: S.A. EDICIONES B
  • Número de pàgines: 672
  • Preu: 20’80 euros (paper), gratuït (digital)

Abasolo recomana llegir a Mikel Santiago cada estiu, però enguany ho fa amb la seva última obra. Com és habitual en ell, Santiago aconsegueix capgirar la història de manera totalment imprevisible. El lector pot empatitzar fàcilment amb el protagonista i, en aquest cas, la trama transporta al lector a un escenari pre Covid: un concert de rock al País Basc, on una noia desapareix entre la multitud. El ‘thriller’ de Santiago es pot llegir de manera independent, però té connexions amb la novel·la anterior, El mentider.

Portada de ‘Las gratitudes
  1. Las gratitudes, de Delphine de Vigan
  • Editorial: Anagrama
  • Número de pàgines: 176
  • Preu: 18’9 euros (paper), 9’99 (ebook)

Un llibre totalment diferent dels dos anteriors: molt més íntim i amb una forta càrrega emocional. Abasolo adverteix que el lector despertarà possibles fibres i tecles oblidades a través d’aquesta lectura. Tal com avança el títol, la novel·la ofereix una reflexió sobre les persones grans que no tenen família i es veuen obligades a ingressar a una residència. Allí, la protagonista coneixerà a un logopeda que l’ajudarà a no perdre la capacitat per comunicar-se i poder expressar així la gratitud que sent. El fet que sigui un llibre de poques pàgines no només permet llegir-lo en pocs dies, com durant les vacances d’estiu, sinó que també potencia molt més el missatge de l’autora.

Portada de ‘Los días perfectos’
  1. Los días perfectos, de Jacobo Bergareche
  • Editorial: Libros del Asteroide
  • Número de pàgines: 184
  • Preu: 18’95 (paper), 9’49 (ebook)

“És el millor llibre que he llegit sobre el començament de l’enamorament de dues persones” assegura Estefania Abasolo. La història comença a través d’unes cartes manuscrites a una amant i un dels fragments més representatius de la novel·la, per Abasolo, és el següent: “Entre la pena y la nada, prefiero la pena“. A banda de l’amor més intens, la novel·la de Bergareche també descriu una relació que ha caigut en la monotonia; un dels motius que impulsen al protagonista a iniciar una aventura clandestina. Un dels punts forts d’aquest llibre és l’humor amb què està escrit.

Portada de ‘Tienes que mirar’
  1. Tienes que mirar, d’Anna Starobinets
  • Editorial: Impedimenta
  • Número de pàgines: 192
  • Preu: 17’95 (en paper), 10’44 (ebook)

A diferència de la resta, aquest llibre és un testimoni en primera persona. Aquest factor sumat a la duresa de la trama, un embaràs que només concep l’avortament com a única sortida, genera una forta emotivitat al lector; hagi passat o no per aquesta experiència. La història narra tot el procés de dol de manera “magistral” i exposa una vivència que, per Abasolo, tothom hauria de llegir. Tienes que mirar s’ha publicat fa quatre mesos, però Starobinets va viure aquesta situació l’any 2012. El que va començar sent una crònica personal ha acabat convertint-se en una història de terror.

Més informació:

Foto portada: Estefania Abasolo, de la llibreria Macondo. Autor: M.Tornel.

Comments are closed.