Foto portada: una imatge de la Festa de la Primavera 2022. Autor: Cusidó / cedida.

Més de 100.000 persones a les activitats de la Fundació 1859 Caixa Sabadell el curs 21-22

Després del primer confinament i les restriccions, el curs 2021-2022 s’ha pogut saldar amb una recuperació de l’activitat a tots nivells. Així els principals equipaments culturals també han recuperat el pols al llarg del passat curs. És el cas de la Fundació 1859 Caixa Sabadell, que gestiona l’Espai Cultura, al Centre, i l’Espai Natura, a la masia de Can Deu. Han superat de nou els 100.000 visitants. Gairebé el 20 per cent són escolars que fan alguns dels cursos, tallers o visites.

Segons el balanç fet públic per la fundació hereva de l’antiga Obra Social Caixa Sabadell, el curs 2021-2022 s’ha saldat amb prop de 108.000 visitants, 78.500 a l’Espai Cultura (el 73 per cent del total) i més de 29.000 a l’Espai Natura (el 27 per cent restant).

Les activitats inclouen els tallers escolars, tallers familiars, visites a les exposicions, a la granja d’animals de Can Deu, al Museu de la Vida al Camp, la programació cultural com el cicle de cinema o el recentment acabat Fresc Festival. i jornades com la Festa de la Primavera o Sant Jordi. Les xifres constaten la recuperació respecte el curs anterior ja que l’Espai Cultura ha doblat el nombre de visitants i l’Espai Natura, molt lligat a les visites escolars, l’ha incrementat un 70 per cent.

Roger Mas al Fresc Festival, aquest dimarts. Autor: David
Roger Mas al Fresc Festival, aquest dimarts. Autor: David

Prop de 19.000 alumnes han participat en els tallers escolars, que van des de la robòtica a la vida tradicional al camp. Mentre vuit de cada 10 alumnes que van a l’Espai Cultura cursen els estudis a Sabadell, els visitants a l’Espai Natura són en dues terceres parts de fora de Sabadell. La fundació aposta per les activitats pedagògiques des de fa anys. Per exemple, el 16 per cent de les activitats disponibles del programa Ciutat i Escola depenen de la programació de l’Espai Cultura o l’Espai Natura.

De cara al proper curs, entre les noves propostes destaquen el taller Finnelis: l’economia a casa, impulsat per l’equip de Kidneils i l’Institut d’Estudis Financers. Es tracta d’un joc de taula que acosta el món de les finances i la gestió econòmica als més petits, aprenent a tractar amb els diners. Entre les novetats, hi haurà també un taller matemàtic dedicat a Pitàgores, una proposta audiovisual basada en la cineasta Alice Guy i la relació d’un curt o un taller dedicat a les científiques.

Foto portada: exterior de l’antiga Escola Industrial, actual Espai Cultura, fa uns dies. Autora: Lucía Marín.

Comments are closed.