OSV. Autor: David B.

Dvořák enceta la temporada de concerts simfònics

L’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) ha obert la nova temporada posant-se, una vegada més, el públic a la butxaca, amb un espectacular concert al Teatre La Faràndula. Un concert que arriba sense restriccions i sense mascaretes.

Per començar la temporada, els membres de l’OSV han escollit una peça de la compositora afroamericana, gairebé desconeguda per al gran públic, Florence Price (1887-1953). L’obra de Price va ser gairebé desconeguda fins que al 2009 a Chicago es va trobar una gran col·lecció de les seves obres a la casa d’estiueig de la compositora que estava abandonada, quan un matrimoni la va adquirir i va fer la troballa de les seves composicions, algunes d’elles inèdites dins de caixes. El concert, dirigit per Andrés Salado, s’ha iniciat amb l’Andante moderato de Price, on totes les cordes de l’OSV han demostrat la seva vàlua en una peça amb tocs exòtics i molt animada en el tram central.

A continuació ha arribat el moment de l’entrada a l’escenari de la violoncel·lista russa Anastasia Kobekina, per oferir juntament amb tota la composició de l’OSV, el Concert per a violoncel i orquestra, en Sí menor, op. 104 d’Antonín Dvořák. Aquesta peça, que dona una gran rellevància al violoncel, ha estat interpretada magistralment per Kobekina i on destaquen per sobre de la resta els instruments de vent, sobretot en la primera part de l’Andante. Al finalitzar l’orquestra i Anastasia Kobekina han rebut una gran ovació per part de públic assistent. A mode de regal, Kobekina i el director, Andrés Salado, han interpretat una peça composada pel pare de la violoncel·lista, en una simbiosi a duo entre el violoncel i el timbal, que ha arrencat novament forts aplaudiments del públic.

OSV. Autor: David B.
L’OSV a l’escenari de la Faràndula. Autor: David B.

Després de la mitja part ha arribat el plat fort de la vetllada, La Sinfonía nº 9 en Mi menor, Op. 95 (1893) coneguda com a Simfonia del Nou Món, formada per quatre moviments, en el primer un estil musical que recorda a la música centreeuropea i que la simfonia va evolucionant cap a traçats de la música nativa americana. El públic ha pogut gaudir dels quatre moviments, dos dels quals, el segon (Largo) i el quart moviment (Allegro con fuoco), són els més coneguts per al públic neòfit, ja que han servit com a bandes sonores per a pel·lícules, sèries de televisió i fins i tot d’algun anunci publicitari a finals dels anys 80.

El concert ha acabat amb el reconeixement del públic que ja espera les properes cites amb l’Orquestra Simfònica del Vallès al Teatre La Faràndula, El concert homenatge a Ennio Morricone, que comptarà amb un repertori de les millors peces que va composar per a la gran pantalla; El Bueno, el feo i el malo, La muerte tenía un precio o Cinema Paradiso, entre d’altres. Aquest concert serà el proper 18 de novembre.

Foto portada: Kobekina i Salado interpretant una peça. Autor: David B.

Comments are closed.