Part de l'equip i participants de Teatre de Barri. Autora: J. Ramon

‘Teatre de barri’ s’amplia a cinc barris més aquest any

  • ‘Teatre de Barri’ és un projecte que pretén culminar amb almenys dues companyies teatrals a la ciutat i es divideix en tres fases.
  • Can Llong i Can Deu començaran la segona part del projecte amb més interessats, més responsabilitats i més assajos.

La iniciativa ‘Teatre de barri‘ amplia el nombre de participants, les zones d’actuació i els grups de Can Deu i Can Llong, els dos equips que el desembre passat van acabar ‘La posada en escena’, començaran la següent fase del programa: ‘Iniciació al teatre’. L’Ajuntament recolza aquesta iniciativa, impulsada per l’actor sabadellenc Jaume García i el músic Enric López, que pretén descentralitzar les activitats culturals del Centre cap a les barriades perifèriques. La meta final és obrir una companyia de teatre en cada barri on es practiquin aquests tallers i, enguany, el Poblenou, Campoamor, Espronceda, Nostra Llar i Can Puiggener començaran a fer camí cap aquest repte amb ‘La posada en escena’.

Les veïnes de Can Deu i Can Llong volen continuar endavant amb ‘Teatre de Barri‘ i aquest curs començaran la segona fase del projecte: ‘La iniciació al teatre’. En aquesta segona escala, les participants (en la seva majoria) no només aprofundiran en les tècniques d’interpretació teatral, sinó que també assumiran altres funcions, com el servei de maquillatge, de creació o de direcció artística. Els tallers en aquests dos grups pioners han començat just aquesta setmana, a principis de febrer, i el nombre d’assajos serà superior que el de l’any passat, igual que el nombre de participants: 30 sessions (en comparació de les 13 que es van fer la temporada anterior).

En el mateix sentit, a la tardor començaran els tallers d’iniciació als barris del Poblenou, Campoamor, Espronceda, Nostra Llar i Can Puiggener. Els impulsors de la iniciativa, Jaume García i Enric López, van elaborar un estudi previ i van detectar que aquestes eren les zones on calia implantar ‘Teatre de Barri’. La tintenta d’alcaldessa de Participació, Benestar Animal i Feminismes, Marta Morell, assegura que “la proposta ha agradat, empodera als veïns i afavoreix la relació entre entitats”.

“No havia fet mai teatre i, sincerament, m’ha agradat molt, m’ho passo molt bé. Al principi, no sabia si seria capaç de fer-ho, però em va acabar enganxant molt. També vull dir que ens estem coneixent amb tota la gent del barri i això és molt important”, revalida una de les membres del grup de Can Deu, Victoria Martínez.

Una companya del grup de Can Llong, Maria José Rodríguez, també assegura que “és una proposta molt positiva perquè permet que hi hagi cultura a tots els barris”. Totes dues han començat ‘La iniciació al teatre’, la segona fase del projecte, que s’estendrà en el temps (de febrer a juny i d’octubre a desembre) i afegirà altres responsabilitats.

“El teatre no només és la gent que hi ha dalt de l’escenari. També és la gent que pensa la història, que escriu, la gent que maquilla i vesteix, és la gent que prepara l’audiovisual… i tot això s’anirà configurant. Ara mateix, tant a Can Llong com a Can Deu ja tenim persones que estan escrivint històries originals”, explica un dels promotors de ‘Teatre de Barri’, Jaume García.

Tot plegat, amb la voluntat d’obrir almenys dues companyies teatrals, una a Can Deu i l’altra a Can Llong, l’any 2023, quan acabi la següent i útltima fase del projecte en aquests dos grups. Per la seva banda, els tallers d’iniciació al Poblenou, Campoamor i Espronceda, Nostra Llar i Can Puiggener començaran a l’octubre.

Més info:

Foto portada: Part de l’equip i participants de Teatre de Barri. Autora: J. Ramon.

Comments are closed.