Aplec

Diari de campanya (4). El descafeïnat Aplec de la Salut, epicentre de la campanya

Primer dilluns de campanya coincidint aquest any amb l’Aplec de la Salut. No obstant, la campanya no s’ha anat en massa cap al santuari ja que per acord dels partits no s’ha permès la instal·lació de carpes partidistes a la zona. 

Sí s’ha permès difondre material com octavetes i s’ha vist alguna banderola però la campanya ha estat poc intensiva, a diferència de fa quatre anys quan van haver-hi més que paraules entre algunes candidatures al santuari. No obstant, la posada al dia de la festa major petita, amb un model que és conegut que no connecta des de fa anys, ha centrat algunes propostes del dia. Aquest és un repàs de les propostes dels partits que es presenten a les eleccions.

Farrés (PSC) vol “recuperar el dia de la Salut tal i com era”

L’alcaldable del PSC, Marta Farrés, vol que l’Aplec de la Salut torni a ser com era fa uns anys. Així s’ha compromès aquest dilluns. Què significa això? Doncs que si és alcaldessa l’homenatge a les víctimes del nazisme tornarà al Parc de la Salut i també tornarà la recepció a l’Hostatgeria de la Salut.
“Hem de recuperar l’homenatge que es feia a les víctimes del nazisme i també la recepció institucional que es feia a l’ermita. Era un moment per reunir-nos amb les entitats abans de començar l’estiu i on tothom s’hi podia sentir còmode. Cal recuperar aquesta musculatura a la festa i recuperar els elements referencials com a ciutat que representa la festa de la Salut”, ha assegurat en una parada informativa a la Rambla a la tarda.

Berlanga (Sabadell en Comú) vol la Festa del Rodal enlloc de l’Aplec de la Salut

L’alcaldable de Sabadell en Comú i primer tinent d’alcalde, Joan Berlanga, assegura que l’Aplec de la Salut s’ha de reconvertir en la Festa Major del Rodal, l’entorn natural de Sabadell: “el rodal s’ha de visibilitzar, és un espai natural privilegiat a tocar de la trama urbana. Ha de ser tractat com un tret identitari de la ciutat, necessitem que Sabadell miri al rodal i deixi de donar-li l’esquena”. Per això, volen crear una regidoria específica per al Rodal, volen un pla integral pel riu Ripoll que també dinamitzi el Parc Agrari de Sabadell per facilitar la comercialització de productes. Berlanga també s’ha compromès a augmentar el número de patrulles que netegen el Rodal, tasca que fa la CIPO.

Ciuró (Junts per Sabadell) vol actes tota la setmana i recuperar Arraona Romana

Des de Junts per Sabadell, també algunes valoracions sobre l’Aplec de la Salut. L’alcaldable, Lourdes Ciuró, ha assegurat que “apostem perquè sigui una festa on totes les entitats culturals tradicionals s’exhibeixin durant la setmana de l’aplec. A més apostem per recuperar la Renovatio Arragonis. Una autèntica Festa Major petita de caire cultural tradicional”.

Podemos presenta programa

Al marge totalment de la festivitat de l’Aplec, Podemos ha presentat aquest dilluns el seu programa electoral. Ho ha fet a la plaça del Pi de Ca n’Oriac. L’alcaldable, Marta Morell, vol més participació ciutadana, escurçar la distància entre la corporació i la ciutadania i apostar per les municipalitzacions de la gestió de les escoles bressol o altres serveis.

Foto portada: ball de gegants, aquest dilluns. Autor: David B.