Microrelats

Aquests són els resultats del 5è concurs de microrelats de iSabadell

La llibreria Paes patrocina el concurs de microrelats de iSabadell
La llibreria Paes patrocina el concurs de microrelats de iSabadell

El diari digital iSabadell ha realitzat en les darreres setmanes el seu cinquè concurs de microrelats, que patrocina la llibreria PAES. En aquesta ocasió hem batut de nou el rècord de participació rebent més de mig centenar d’originals.

La secció de cultura del diari digital, formada per Edu Beltran, Josep Asensio i David Bisbal ha valorat els relats, segons les bases del concurs. Els guanyadors tenen dret a un val per a la compra de llibres a la llibreria PAES. Ens posarem en contacte amb ells per correu electrònic aquest mateix dimecres. Podeu trobar les ‘Bases del concurs‘ a l’enllaç.

Relats guanyador en llengua catalana

En aquesta ocasió s’han rebut 36 textos originals en llengua catalana. El relat guanyador es titula Un àpat com cal, i ve signat per Sir Richard I. És aquest:

– Nens, avui anirem a sopar a Sabadell.
Els tres petits remugaren a l’uníson i intentaren, amb tots els arguments possibles, dissuadir la seva mare.
-És que fa fred! -exclamà el més petit.
-I és molt lluny… -continuà el germà mitjà.
-Jo prefereixo quedar-me, aneu vosaltres -digué amb certa rebel·lia el primogènit.
La mare intentà mantenir la calma, però criar tota sola tres fills no era una tasca fàcil.
-Ja n’hi ha prou! Sempre els mateixos romanços. Ja fa temps que no feu un àpat com cal. D’ençà que van assassinar el vostre pare…
Els tres petits feren el cor fort. Realment no els espantaven ni el fred ni la llunyania, era el fet d’anar només acompanyats de la seva mare. Abans, quan anava també el pare, es sentien més segurs.
-Vinga, repassem. Els millors àpats es troben al…?
-Al contenidor de tapa marró! -exclamaren.
-I què s’hi pot llegir?
-Or-gà-nic -sil·labejaren amb dificultat.
-I quina és la regla d’or?
-Que no ens descobreixin els humans!
La mare somrigué deixant entreveure els seus ullals i tots plegats enfilaren camí cap a la gran ciutat.

Relat guanyador en llengua castallana

Pel que fa a llengua castellana s’han rebut 17 originals. El guanyador és titular El contrabajista de Collserola i ve signat per Mosse. És aquest:

En Hamelín, la flauta reunió a las ratas en su momento. En nuestra época, el contrabajo consiguió atraer a los jabalíes que amenazaban las viviendas del lugar. Le siguieron todos los que merodeaban por las zonas vecinales hacia el interior de los bosques.

La historia siempre se repite y los habitantes de aquellos parajes, ya libres de los animales, se negaron a pagar. Entonces el músico se llevó con sus melodías jazzísticas a los hombres más orondos tras él. Pero esta vez, nadie quiso pagar el rescate.

Entrega de premis

Els guanyadors seran contactats per l’equip d’aquest digital aquest dimecres 1 de maig per correu electrònic. Els guanyadors rebran un val de 50 euros per comprar llibres cortesia del patrocinador del concurs, la llibreria PAES.

Durant el mes d’agost, iSabadell publicarà una selecció dels relats més destacats rebuts en aquesta edició. Des de iSabadell agraïm la participació de tots els lectors que s’han animat a participar i els emplacem a properes edicions del concurs.

Gràcies a tots!