Cèsar Erill i Miguelángel Flores reben els premis del 6è concurs de microrelats d’iSabadell

La llibreria Paes patrocina el concurs de microrelats de iSabadell
La llibreria Paes patrocina el concurs de microrelats de iSabadell

La Llibreria Paes, patrocinadora del Concurs de Microrelats, organitzada per iSabadell, va rebre dilluns els dos guanyadors, en categoria de llengua catalana i castellana. Amb estrictes mesures de seguretat sanitària, el representant de la coneguda llibreria de la Concòrdia, Mario Prieto, va fer entrega dels premis.

Sis edicions ja d’aquest certamen que confirma la seva consolidació, amb una participació que ha estat condicionada per la pandèmia i el confinament. Tot plegat ha provocat que els premis s’entreguessin al juliol i no a l’abril, com sempre es fa, coincidint amb la diada de Sant Jordi. En qualsevol cas, les obres presentades s’han caracteritzat per un gran nivell, on no han faltat les coincidències: el guanyador en llengua castellana va ser el primer relat en arribar a la redacció d’iSabadell, mentre el guanyador en català en va ser l’últim. Com cada any, Mario Prieto, representant de la Llibreria Paes, va fer entrega dels dos xecs per un valor de 50 euros cadascú i que els guanyadors poden descanviar per llibres.

Cèsar Erill, el guanyador en català amb el microrelat Sense paraules és un principiant en aquest món, i confessa que ha adquirit aquesta afició, la d’escriure, fa poc més d’un any arran de la seva inscripció en els tallers organitzats per l’Escola de Literatura Creativa Escriptorium. Periodista de formació, Cèsar Erill treballa com a informàtic a l’Hospital Taulí i era la primera vegada que es presentava a un concurs de relat. De fet, el text guanyador havia de ser més llarg i el va anar retocant fins al final. Entre les seves aficions, en destaquen la fotografia i la lectura, preferint-ne la novel.la policíaca. D’entre les seves últimes, en subratlla La lleona blanca de l’escriptor suec Henning Mankell.

Pel que fa a la secció en castellà, el guanyador ha estat Miguelángel Flores amb El vicio de morir, tot un habitual en el món de l’escriptura i en els concursos que s’hi organitzen arreu. De fet, ja va ser finalista en una de les edicions organitzades per iSabadell i la Llibreria Paes. Flores ha guanyat diversos certàmens de prestigi com l’anomenat “Los niños del paraguas” organitzat per l’Ajuntament de Cadis o el “Madrid Sky” al 2019 amb el relat El amor por la ventana. També al 2019 va guanyar el premi de la Microbilbioteca de Barberà del Vallès amb el text anomenat  La vida ahogada. Les seves aficions estan relacionades amb la literatura en general, mostrant una predilecció pels microrelats, la novel.la i el teatre. Flores ha publicat un llibre, De lo que quise sin querer, un conjunt de 114 microrelats dividits en tres parts: Cosas de amar, Cosas del morir i Otras cosas sin querer. Tot i que Flores té estudis d’administratiu, actualment s’hi dedica a les feines de casa i a l’escriptura de nous textos que pensa incloure en un nou llibre. Abans d’acomiadar-se ens recomana un compendi de més d’un centenar de relats de l’escriptor valencià Sergi Cambrils, Tropecientas trompas i una novel.la negra, Belleza roja de l’escriptora basca Arantxa Portabales.

Comments are closed.