Guanyadors 5a edició del concurs de microrelats. Autor: David B.

Entregats els premis del 5è Concurs de microrelats de iSabadell

El passat divendres, va tenir lloc l’entrega dels premis del cinquè concurs de microrelats, organitzat per iSabadell i patrocinat per la Llibreria Paes. Els dos guanyadors, Ramón Ferreres, en la categoria de llengua catalana, i Mª Carme Marí, en la castellana, són uns assidus d’aquest tipus de certàmens i n’han guanyat alguns.

Divendres, la Llibreria Paes va rebre els dos guanyadors del concurs de microrelats que organitza iSabadell des de fa cinc anys. Per primera vegada, cap dels dos no és sabadellenc ni vallesà, en un certamen en el qual hi van participar 53 relats en total.

El barceloní Ramón Ferreres Castell va guanyar la categoria en llengua catalana amb Un àpat com cal, un petit conte basat en uns senglars que baixen a la ciutat a buscar menjar. Ferreres, que va estudiar Història a la UAB, es dedica a la redacció i correcció de textos en català i ha treballat com a gestor cultural. També té publicades dues novel·les, Diario 2023 i Bulling, acoso escolar, i un volum de 25 microrelats anomenat Mi avestruz de colores. El mes passat va quedar segon en el concurs de TweetRelat organitzat per Transports Metropolitans de Barcelona, on la guanyadora va ser la col·laboradora d’iSabadell Edu Beltran. A Ramón Ferreres li agrada especialment escriure petites composicions d’humor i de temes socials i històrics, mentre que per llegir, prefereix els clàssics, en concret Miguel Delibes, fugint radicalment dels best sellers.
En la categoria de llengua castellana, la guanyadora, Mª Carme Marí, va venir des de Castelldefels, ciutat on resideix, a recollir el premi pel seu microrelat El contrabajista de Collserola, un petit, molt petit conte, on el senglar també n’és el protagonista. Dona la casualitat que tant ella com Ramón Ferreres van ser premiats junts en una de les edicions del concurs de microrelats a través de Twiter de Sant Feliu de Llobregat. Mª Carme Marí treballa com a informàtica a la UPC Net i ha publicat els seus relats a diversos llibres col·lectius de participants en aquest tipus de concursos. Participa especialment en els organitzats per biblioteques, sent guanyadora a l’octubre passat del de la biblioteca de Barberà del Vallès. Al 2017 va guanyar un premi que ella considera molt important, l’organitzat per CSIC, anomenat Inspiraciencia, i on es pot participar en les quatre llengües de l’estat. Pel que fa als seus gustos literaris, es decanta pel microrelat, però també pel gènere negre, mostrant admiració per l’escriptor Julio Cortázar. Actualment està llegint La Gioconda es falsa de Fernando da Casa de Cantos.

Els dos guanyadors van quedar sorpresos per les coincidències que s’hi van donar. Els dos es coneixien per Twiter, on van tenir coneixement de la convocatòria del concurs d’iSabadell, els dos són de fora de Sabadell i els dos, també, han participat en nombrosos concursos alhora, sent-ne guanyadors de manera conjunta en un.

Foto portada: guanyadors de la 5a edició del concurs de microrelats. Autor: David B.