iSabadell estrena disseny

Des d’aquest dissabte 6 de gener, el diari digital iSabadell renova la seva pàgina web, en la que s’han inclòs nombroses novetats per facilitar-ne la navegació.

El lector advertirà novetats només entrar a iSabadell, ja que la web creix des dels 800 píxels fins els 1.400, tot l’ample de la majoria de pantalles dels ordinadors. D’un sol cop d’ull el visitant al diari podrà veure més continguts i fer-se una millor idea de l’actualitat sabadellenca.

El principal canvi, al mòbil

El principal canvi del nou web és la seva adaptabilitat total tant per a telèfon mòbil com a tauleta, ja que a la pràctica ara iSabadell presentarà tres dissenys diferenciats: per a ordinador de sobretaula, telèfon intel·ligent i tauleta.

Portada de la versió per a mòbil
Portada de la versió per a mòbil

Les visites des d’un telèfon intel·ligent van significar l’any 2017 el 67 per cent del total a www.isabadell.cat, mentre que a través de l’ordinador de sobretaula van entrar el 26 per cent de les sessions i a través de la tauleta ho van fer el 7 per cent.

Ara tant uns com altres tindran un diari digital optimitzat per a aquests canals amb una organització dels continguts més funcional i una velocitat de càrrega més ràpida.

Millor ordenació de continguts

Pel que fa a la ordenació dels continguts, es jerarquitzen millor per seccions a la portada, amb una clara separació entre els continguts informatius, opinatius i patrocinats.

D’aquesta forma, a més, iSabadell guanya pes com a plataforma de continguts, amb una millor capacitació del portal a l’actualitat que pugui generar la ciutat, i una presentació molt més atractiva.

Més imatge

Format notícia, amb la proposta de continguts relacionats a l'esquerra i la foto de gran tamany.
Format notícia, amb la proposta de continguts relacionats a l’esquerra i la foto de gran tamany.

Pel que fa a la presentació de les notícies, la imatge guanya encara més pes, el text és més ample per facilitar la lectura en tots els formats, i s’incorpora a l’esquerra de cada notícia una proposta informativa amb tres temes relacionats.

Última hora i especials informatius

Així també s’incorporaran quan sigui necessari una barra per a les notícies d’última hora, i un carrusel de continguts temàtics que es posarà en marxa en especials informatius.

El nou menú incorpora una barra per a notícies d'última hora.
El nou menú incorpora una barra per a notícies d’última hora.

El menú de navegació es simplifica, ocupant una única línia horitzontal, que facilita l’exploració d’unes seccions que s’aniran renovant i ampliant, amb nous continguts i serveis. Pel que fa als telèfons mòbils i les tauletes, el menú es desplega de forma vertical a partir d’un botó a la capçalera del mitjà.

Es manté i s’actualitza tota l’hemeroteca de continguts

El nou disseny potencia la ubicació d’un buscador pels continguts de la web, a la part dreta del menú principal. Es reubica així un còmode botó per consultar les prop de 12.000 informacions publicades a iSabadell des del gener de 2012. Tot l’històric de continguts des d’aquell moment, tant en format text com fotografies o vídeos es poden seguir consultant, ara adaptats al nou disseny.

D’altra banda, a la capçalera de la pàgina web s’hi inclouen botons d’enllaç a les principals xarxes socials on iSabadell és present: Facebook, Twitter, Instagram, Youtube i una adreça de correu electrònic per contactar amb la redacció de forma immediata.

La nova pàgina web de iSabadell conserva els elements essencials de l’anterior www.isabadell.cat, incorporant novetats per millorar tant en la forma com en el fons la proposta informativa.

4,12 milions de pàgines vistes l’any 2017

iSabadell va néixer el gener de l’any 2012 com una iniciativa independent de periodisme local. En aquest temps s’ha consolidat com a mitjà de referència de la ciutat. L’any 2017 es va tancar, pendent d’auditar per OJD Interactiva, amb 4,12 milions de pàgines vistes, 1,31 milions de visites i més de mig milió d’usuaris únics.

El diari digital de Sabadell té al voltant de 16.000 seguidors a Facebook, prop de 10.000 a Twitter i uns 2.500 a Instagram.

Així mateix, iSabadell forma part de la principal associació de mitjans de comunicació a Catalunya, l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) i té l’audiència auditada per OJD Interactiva. Així mateix, és mitjà associat del grup TotMedia i col·labora amb El diari del Vallès.

Foto portada: nova home de iSabadell.