Carlota Egea (Creu Roja): “Volem que com a mínim al Nadal tots els infants estrenin una joguina nova”

Creu Roja Joventut ja té en marxa una nova edició de la campanya de joguines. 

És una de les iniciatives més visibles del Nadal i que es repeteix des de fa 26 anys. Creu Roja ha posat en marxa aquest desembre la campanya de joguines de l’entitat sota l’eslògan “Els seus drets en joc”. La pota jove de l’entitat, Creu Roja Joventut, és l’encarregada de vehicular-la a través de la solidaritat de la ciutadania i el teixit associatiu i empresarial, a més de la col·laboració d’administracions. Carlota Egea, referent de Creu Roja Joventut a Sabadell, té 19 anys i en fa tres que és voluntària de la institució humanitària.

Carlota, és la campanya de joguines el projecte més important de Creu Roja Joventut?
Sí, sense dubte, es tracta de la campanya de referència de Creu Roja Joventut. Cal dir que la campanya de joguines forma part del projecte ‘Joguina educativa’ que s’allarga durant tot l’any amb l’objectiu de sensibilitzar la població de la importància que té el joc com a eina d’aprenentatge i desenvolupament pels infants.

Explica’ns la filosofia de la campanya. Què busca exactament?
Actualment, estem vivint una situació complicada per a moltes famílies que provoca que molts infants no tinguin garantits els seus drets, un d’ells el del joc. És en aquest aspecte en el qual es basa la campanya de joguines de Creu Roja. Com et deia abans, des de Joventut creiem que el joc és un transmissor de valors molt important a partir dels quals els infants adquireixen coneixements i comportaments que acabaran formant-los com a persona. Per això, la campanya busca que, com a mínim durant el Nadal, tots els infants puguin rebre com a mínim una joguina.

Quin tipus de joguines es demanen i amb quins criteris?
La campanya demana joguines noves, no bèl·liques i no sexistes. També es vol transmetre la importància del consum responsable ja que no és necessari acumular moltes joguines per poder jugar. S’aposta per aquests criteris perquè entenem la joguina com una eina per treballar la tolerància, el respecte i la igualtat.

En quines xifres es mou la campanya?
A la nostra àrea d’influència ens estem movent en xifres lleugerament superiors a l’any passat quan vam respondre a les necessitats d’un 1.600 infants de Sabadell, Barberà i Sant Quirze. Aquest Nadal preveiem arribar als 1.800 infants, aproximadament. Si parlem de Catalunya, aquest any hi ha una previsió de 23.000 infants, aproximadament. En total, esperem recollir unes 55.000 joguines. És un repte majúscul, sense dubte.

Com hi pot participar la ciutadania?
Doncs es poden portar joguines a l’oficina de Creu Roja Sabadell, davant de Fira Sabadell. Per altra banda, les empreses, entitats o associacions poden fer una recollida entre la seva gent o organitzar algun tipus d’activitat.