Cuina inclusiva i per a no oblidar

Qui no recorda de l’olla de l’àvia o de la mama que sempre feia tan bona oloreta?

Elles, tenien la capacitat a través dels coneixements heretats, de fer un dinar bo i nutritiu, per a tota la família a un preu assequible i amb un gust meravellós. Que des de Grandalla ens hem proposat recuperar aquesta saviesa a través de la capacitació de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Així va néixer el taller de cuina. D’una banda, pretén donar les eines necessàries per al desenvolupament personal. I de l’altra banda, recuperar les receptes tradicionals.

Evidentment, no podem recuperar la recepta exacta que utilitzaven les nostres àvies. P el cert és que l’era digital actual ens proporciona molts recursos per a poder, almenys, aprendre a realitzar receptes de tota la vida. Capacitar a les persones per a poder afavorir l’autonomia a través de la cuina, aquest és l’objectiu del taller de cuina que realitzem dilluns i dimarts a Grandalla.

Per a afavorir l’emancipació, una de les coses més importants és saber cuinar i ser capaç de proporcionar-te el propi aliment. I si a més a més, ho fem de manera tradicional i equilibrada millor que millor.

L’estructura del taller es basa en un model d’aprenentatge a través de les pròpies propostes dels participants. Les arrels familiars que cadascú aporta, fa que el receptari sigui amplíssim i molt ric. Volem que l’activitat sigui completa, des de la tria del menú, la realització de la llista de la compra i la compra al propi mercat, fins al moment de menjar els plats realitzats.

L’organització dins de la cuina també es important, per això, els nostres fantàstics cuiners i cuineres es distribueixen les tasques abans de començar l’activitat. A través de la cuina, treballem aspectes importants per a viure com planificació a l’hora de realitzar una tasca, compartir o col·laborar. I a més a més, ho fem d’una manera deliciosa.

Comments are closed.