Cerma Quilìmetre solidari

Km Solidari de Vàlua: “Dos són millor que un”

Cada any diumenge de Festa Major se celebra la Cursa Popular, un dels plats forts de les celebracions. Entre les més de 3000 participants d’enguany, més de 150 ho van fer pel Km Solidari de Vàlua. A falta d’un dia per tancar la recaptació, s’han recaptat 4.820 euros. Per engegar la secció del Racó de Vàlua d’enguany, recollim les reflexions que n’ha extret el President de la Fundació Cerma Acoge, Fran Cegarra,

“Més valen dos que un, perquè obtenen més fruit del seu esforç”. Aquest dit tan ben enfocat i ple de desafiament però que promet una recompensa va ser escrit per l’home considerat com el més savi de la història i aquest no és altre que Salomó.

Després d’ aproximadament 3000 anys d’aquesta frase vam descobrir que tot i els avenços tecnològics en la nostra societat les lleis que regeixen l’ésser humà segueixen sent les mateixes. En aquest cas veiem una llei com la del treball harmoniós en equip així com la suma de recursos i forces.

Treball en equip per oferir oportunitats

En l’àmbit social i entre les entitats socials això és una realitat palpable. És una realitat que la nostra societat ens empeny cap a un individualisme i a voler des d’aquesta posició destacar i aconseguir l’aplaudiment o reconeixement d’un mateix. Però quan es tracta de la feina darrere dels col·lectius que per ells mateixos tindran poques oportunitats, això no té cabuda, ja que la recompensa de tornar la dignitat i oferir oportunitats està per sobre de reconeixements passatgers i individuals.

És per això que posem en valor la feina que des d’aquesta plataforma Vàlua es desenvolupa des de temps enrere i que a poc a poc va oferint oportunitats com la que en la passada Festa Major hem viscut.

Projecte de tots

L’associació Esquitx va proposar renunciar al seu protagonisme per donar-lo a totes les entitats a través de Vàlua.  D’aquesta manera un projecte que ells desenvolupaven com el “Km Solidari” passa a ser un projecte de tots.  Molts vam poder no només sentir que la nostra feina no és només nostra sinó de tots, sinó també donar visibilitat a aquesta Plataforma la qual molts a la nostra ciutat puguin mirar i no només conèixer el meu projecte sinó el de l’altre el qual és igual de necessari per a tothom.

Així que els que vam poder córrer, vam veure al llarg del recorregut a molts amb la mateixa samarreta que la nostra, animar-nos, gaudir i saber que dos són millor que un.

Francisco Cegarra, President Fundació Cerma Acoge.