La bicicleta: formació, aprenentatge i solidaritat

Ja fa unes setmanes que vam estar explicant un projecte que començava a Sabadell de la mà de la Fundació MAIN i que pretenia generar oportunitats a persones joves per a que puguin millorar els seus itineraris personals, formatius i laborals de cara a poder abordar situacions adultes amb preparació i solvència personal.

Aquest projecte anomenat BTT, la Bicicleta com Transició al Treball unifica la formació en manteniment i mecànica de la bicicleta i la capacitat de guiar grups en bicicleta com una oportunitat actual de sortida laboral donat l’augment en l’ús d’aquest mètode de mobilitat que inclou una millor mobilitat ciutadana, saludable i respectuosa amb el medi ambient.

El fet és que actualment s’estan formant un total de 24 joves i que en moltes ocasions, per a poder practicar en l’aspecte mecànic i de manteniment s’utilitzen vehicles que surten de deixalleries, que ja no es fan servir i amb els que practicar de primeres pot ser més senzill, juntament amb les reparacions del propi parc de bicicletes que la Fundació disposa, però aquest desembre passat, aquestes reparacions van canviar, el manteniment ja no era només un aprenentatge sinó que a aquest se li sumava un tret diferenciador, passaven a ser també moments de solidaritat.

Solidaris i solidàries

Els joves van dedicar les sessions de formació i pràctica del mes de desembre a fer-ho conjuntament amb la reparació de bicicletes infantils, que posteriorment van ser donades per a que infants de famílies en situacions vulnerables poguessin rebre una bicicleta per a reis, un regal com nou de mans de persones que van dedicar el seu esforç de cara a futur a millorar també el futur d’altres.

Si a la formació, el creixement, l’aprenentatge de les persones joves se li suma la solidaritat, la proximitat, els valors i la realitat aquests produeixen un efecte multiplicador que difícilment pots oblidar-te. Han estat un total de 20 bicicletes, 20 infants que han pogut gaudir d’un regal, 24 joves que han pogut gaudir l’efecte que produeix saber que pots millorar situacions de dificultat, d’aprendre i de créixer.

Ara continuem formant-nos perquè aquests i aquestes joves tampoc tenen una situació senzilla per endavant perquè actualment incorporar-se al món laboral és una situació complexa i ho és especialment per les persones joves. Busquem solucions, generem oportunitats!!