Més de 20.000 persones votaran a llocs diferents dels habituals el 14-F

L’Ajuntament ha definit el dispositiu de mesures sanitàries i de seguretat per a les properes eleccions del 14 de febrer. El mecanisme va dirigit tant a les persones que formaran part de les meses com les votants. El mapa dels col·legis electorals s’ha modificat per poder complir l’aforament previst, ampliar els espais i per tenir la ventilació suficient. Així mateix, Sabadell comptarà amb 56 col·legis electorals i 246 meses, 20 més que en les anteriors votacions. 

El consistori ha seguit el Protocol específic per a l’adequació dels col·legis electorals i per al procediment de vot en la mesa electoral i escrutini que la Generalitat de Catalunya ha elaborat per a les properes eleccions. Així mateix, ho ha especificat la tinenta d’alcaldessa de Desenvolupament Econòmic i Impuls Administratiu, Montse González:

 “Estem treballant d’acord amb les indicacions que tenim dia en dia i posem a disposició tots els recursos i mesures per garantir que anar a votar sigui segur. Estan garantides les mesures de seguretat, si més no, estem complint amb totes les mesures que se’ns indiquen des dels protocols de la Generalitat”.

Així mateix, des de l’Ajuntament asseguren que el dispositiu garantirà la desinfecció i la ventilació dels col·legis electorals de forma constant.

Els col·legis electorals

Més de 20.000 persones votaran a llocs diferents dels habituals. L’Ajuntament ha decidit que per atendre les raons sanitàries (aforament, amplitud dels espais, accessos i ventilació) ha estat necessari canviar la ubicació de diferents meses electorals. En total, hi haurà 59 col·legis electorals, un fet que afecta el 13 per cent de l’escrutat.

Els centres que no seran col·legis electorals són: l’Escola CatalunyaSabadell Cultura (antiga Escola Creu Alta), un local del barri de la Creu Alta, el Casal de la Gent Gran (Sabadell Roureda) i l’Escola Xaloc. Per contra, els centres habilitats per a ser col·legis electorals són:  el gimnàs de l’Institut Vallès, l’Institut Narcisa Freixas i Cruells, l’Antic Mercat de Sant Joan, el Pavelló Municipal de Cal Balsach, l’Institut Joan Oliver, l’Escola Espronceda, el Centre Cívic de Torre-romeu i l’Escola Agnès Armengol.

Així doncs, la tinenta d’alcaldessa recomana que es consulti prèviament el lloc assignat i recorda la possibilitat del vot per correu, fins al dia  5 de febrer.

Quan i com s’ha d’anar a votar?

S’establiran espais d’espera exteriors per reduir al mínim la presència de persones a l’interior dels col·legis i es garantirà una organització de les cues a l’interior, amb la distància recomanada d’1,5 metres. Així mateix, l’Ajuntament contractarà 168 persones per organitzar les cues dels col·legis. La Generalitat ha establert unes franges horàries en les quals es recomana votar segons la situació sanitària:

  • Col·lectius de risc: de 9 h a 12 h
  •  Votants no de risc: de les 12 h a 19 h
  • Col·lectius en quarantena (positius, contactes estrets i possibles positius): de 19 a 20 h

La situació actual ha fet que s’hagi doblat el nombre de personal que l’Ajuntament mobilitzarà per al dispositiu electoral. A més dels representants de l’administració, personal de consergeria i resta d’equips habituals, es compta amb els gestors de cues i, de forma excepcional, de personal de neteja a tots els centres. En conjunt, són aproximadament 750 persones.

Segueix-nos a Telegram:

  • Segueix iSabadell a Telegram clicant el bannèr o AQUÍ.
Segueix iSabadell a Telegram clicant al banner.
Foto portada: Eleccions 26-M. Arxiu

Comments are closed.