La carretera de Matadepera, o 'ruta del colesterol', un vespre de maig de 2020, en ple estat d'alarma pel coronavirus. Autor: David B.

[Vota] Ens estem relaxant massa en la lluita contra el coronavirus?

Fase 0? Fase 1? Les terrasses obriran? Com serà el curs vinent? Quan obriran els cines? Podrem anar de vacances? L’afectació sanitària del coronavirus ha baixat i l’actualitat ha girat cap al desconfinament, que ara s’emporta la major part dels titulars i els focus de la informació. Però formalment el confinament segueix, amb mesures d’alleujament. 

En els darrers dies hem rebut diversos missatges de ciutadans entre temorosos i molestos perquè consideren que en general hi ha massa relaxació, ja en la fase 0 del desconfinament, que és on estem a Sabadell. Són moltes les persones que després de mes i mig tancats a casa veuen grups de gent fent esport quan no està permès, famílies passejant conjuntament quan en principi només pot sortir un adult amb els menors de 14 anys, gent més gran de 70 anys fora de les seves franges horàries o grups de joves a les places. També ciutadans que passegen ara el gos més que mai o altres que van a comprar diverses vegades al dia.

Sense cap indici de rebrot

El número de denúncies de la Policia Municipal no denota un increment i segueix al voltant de les 40 denúncies al dia. Però algunes veus en privat i altres en públic es mostren preocupades per l’excessiva relaxació general. Aquest dissabte, per exemple, alçava el to el president del Consell Comarcal, i alcalde de Castellar, Ignasi Giménez: “ja no recordem com teníem la UCI al Taulí?”, es pregunta tot repassant un reguitzell d’incompliments de les franges. Divendres en una entrevista en aquest digital el màxim responsable del Parc Taulí, Joan Martí, també demanava mantenir l’esforç, tot i que no hi ha cap indici de rebrot. I recordava que el coronavirus s’ha mostrat com una malaltia més greu del que inicialment es pensava, i fàcilment transmissible.

Vota a l’enquesta

Què en penseu vosaltres? Ens estem relaxant massa? S’està fent un bon ús de les franges horàries o s’estan incomplint? Podeu votar en l’enquesta que encapçala aquesta informació.

L’alcalde de Castellar alça el to: “ja no recordem com teníem la UCI fa uns dies?”

Joan Martí (Parc Taulí): “Hem de seguir. No baixar la guàrdia. El coronavirus no s’ha acabat”

Foto portada: la carretera de Matadepera, o ‘ruta del colesterol’, un vespre de maig de 2020, en ple estat d’alarma pel coronavirus. Autor: David B.