El campament plantat per l'exèrcit aquest divendres en una residència de Castellarnau. Autor: Xavi Hurtado.

[Vota] Aproveu la presència de l’exèrcit a Sabadell?

La unitat especial de desinfecció de l’exèrcit de terra del Regimiento NBQ de Valencia i personal del Regimiento 63 del Bruch i del Gobierno Militar han arribat a Sabadell per començar amb les tasques de desinfecció a l’entorn dels centres sanitaris i de residències de gent gran.

La presència de l’exèrcit va ser demanada per l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, el passat cap de setmana (més info: ‘Farrés vol la UME desinfectant a Sabadell‘). També per la direcció de la residència de gent gran on han arribat aquest divendres cap al migdia els militars. L’alcaldessa s’ha desplaçat fins la residència per rebre els militars, de la mà del primer tinent d’alcaldessa, Pol Gibert, i l’intendent major de la Policia Municipal, Joan Antoni Quesada.

L’arribada d’agents militars a la ciutat no és ben vista per tothom, com mostra una ràpida consulta a les xarxes socials. Així els partits independentistes tampoc la veuen bé i consideren innecessària la seva presència quan no propagandística. El cert és que tots els municipis catalans que han demanat la presència de les Forces Armades tenen al PSC, el partit germà del PSOE, qui governa a Espanya, als governs municipals: Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Badalona i Sabadell. La principal força de l’oposició municipal, Esquerra, i la Crida han titllat l’operació de propaganda i màrqueting polític.

Per la seva part, el portaveu municipal de Ciutadans, Adrián Hernández, ha donat la benvinguda a les forces armades, i també ha mostrat el seu agraïment. El partit taronja demana que l’exèrcit comenci a construir un hospital de campanya a Sabadell, donat que el Parc Taulí ja està saturat i el pic de contagis es preveu per les setmanes centrals del mes vinent.

Els militars s’estaran aquest divendres, i potser fins i tot han d’allargar l’estada a la residència de Castellarnau un dia més, fent-hi nit. Hi ha uns 60 militars a la zona. Probablement desinfectin amb lleixiu i aigua a pressió altres espais a la ciutat en els propers dies, complementant les tasques que fan els treballadors de l’empresa SMATSA i també voluntaris de l’ADF.

Què en penseu vosaltres? Aproveu la presència de les forces armades a la ciutat o la desaproveu? Podeu votar a l’enquesta que encapçala aquesta informació.

Foto portada: membres de l’Exèrcit de Terra muntant el dispositiu a Sabadell. Autor: Ajuntament / cedida.