[Vota] Sabadell ha de donar la Medalla de la Ciutat als Jordis i a Forcadell?

Les entitats independentistes han demanat a l’Ajuntament que iniciï l’expedient per donar la Medalla de la Ciutat als dirigents sobiranistes Jordi Cuixart i Jordi Sànchez i també a l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell (més info: ‘Demanen la Medalla de la Ciutat per als Jordis i Forcadell‘). En concret pel Mèrit a la Pau. Què en penseu? Hi esteu d’acord?

Tant Òmnium com Sabadell per la Independència han fet pública la petició aquest dimarts, coincidint amb l’any d’empresonament de Sànchez i Cuixart. Les entitats obriran ara un període per recollir adhesions a la seva proposta. Normalment la concessió de la Medalla de la Ciutat va associada als mèrits. En aquest cas, es vol impulsar la proposta Mèrits Lliures per concedir als Jordis i a Forcadell la Medalla de la Ciutat al mèrit per la pau.
Esteu d’acord amb aquesta proposta? Creieu que els Jordis i Forcadell mereixen la Medalla de la Ciutat? Aquí cal recordar que els tres estan en presó preventiva i que tant Cuixart com Forcadell resideixen a la ciutat. De fet, l’expresidenta del Parlament també va ser regidora de l’Ajuntament per ERC entre els anys 2003 i 2007. Tot plegat molt abans de presidir l’ANC i liderar les entitats independentistes.

Sabadell i la Medalla de la Ciutat

En els darrers anys, Sabadell ha concedit diverses medalles de la ciutat. La darrera es va concedir a Muriel Casals, a títol pòstum, no tant en la seva vessant de presidenta d’Òmnium o de diputada de Junts pel Sí sinó però sobretot per la seva faceta d’investigadora social i economista. Casals havia estudiat amb profunditat alguns aspectes del sector tèxtil local.

Medalla Muriel
Forcadell a l’acte de concessió de la Medalla a Muriel Casals, l’abril de 2017. Autor: David B.

L’any 2013 es va fer entrega de la Medalla de la Ciutat al mèrit musical al mestre Francesc Olivella. 200 entitats i particulars van donar suport a l’expedient de concessió. L’any anterior va rebre-la el traductor, poeta i assagista Feliu Formosa. Un any abans, la va rebre també Xavier Vinader, en aquest cas al Mèrit Periodístic.

Foto portada: Forcadell, en una imatge d’arxiu. Autor: ACN.