‘All governments lie’, als cinemes Imperial

Quan:
21 juny 2017 @ 18:30 – 20:00
2017-06-21T18:30:00+02:00
2017-06-21T20:00:00+02:00
On:
Cinemes Imperial
Plaça de l' Imperial
4, 08202 Sabadell, Barcelona
Espanya
Preu:
Gratuït
Contacte:
Aula d'Extensió Universitària de Sabadell per a la Gent Gran

DocsBarcelona del Mes presenta un documental produït per Oliver Stone que reivindica la necessitat d’un veritable periodisme honest i independent, sobretot en un context com l’actual, en què la majoria dels mitjans de comunicació formen part de grans imperis mediàtics sotmesos als interessos de governs i grans corporacions; el documental posa en valor la tasca feta per un grup de periodistes nord-americans hereus de la figura d’I. F. Stone, referent als Estats Units en la lluita per la llibertat de premsa als anys 60.

Tots els governs menteixen canvia la manera de veure i llegir les notícies que apareixen als mitjans de comunicació, amb les aparicions de Noam Chomsky, Michael Moore o Carl Bernstein, un dels periodistes que va destapar el cas Watergate. La pel·lícula, produïda per Jeff Cohen i Oliver Stone, situa al lloc que li pertoca el periodisme d’investigació alternatiu, el que parteix del principi que qualsevol que tingui poder es veu obligat a mentir.

El documental es va projectar en unes sessions especials de la recent edició del festival DocsBarcelona. El seu director, Fred Peabody, va definir el documental com “una celebració del periodisme d’investigació independent” i va sentenciar que “el món pateix amb les mentides dels governs i milers de persones moren”, fent referència a la cita del periodista Amy Goodman “Lies cost lives”.

Fitxa tècnica

Direcció: Fred Peabody
Producció executiva: Jeff Cohen i Oliver Stone
Edició: Jim Munro i James Yates
Fotografia: John Westheuser
So: Sanjay Mehta, Peter Sawade i Jason Milligan
Música: Mark Korven
Producció: Peter Raymont, Andrew Munger i Steve Ord
Canadà (2016)
90 minuts
VO en anglès subtitulada en català

Festivals

DocsBarcelona, Catalunya, 2017
TIFF Toronto International Film Fest, Canadà, 2016
IDFA, Països Baixos, 2016
Fred Peabody, director
Director i periodista, guanyador d’un premi Emmy l’any 1989 per una de les seves pel·lícules per a televisió. Va ser director durant set anys de l’aclamat programa d’investigació “The fifth estate” per a la CBC, la televisió pública canadenca. L’any 2003 va produir el documental “Perfect illusions” sobre els trastorns alimentaris entre els joves, que va emetre la PBS.