Fira del llibre feminista

Quan:
10 març 2018 @ 10:00 – 20:30
2018-03-10T10:00:00+01:00
2018-03-10T20:30:00+01:00
On:
Plaça del doctor Robert
Plaça del Dr. Robert
08202 Sabadell, Barcelona
Espanya
Preu:
Gratuït
Contacte:
MPSabadell, Xarxa d'Economia Solidària i Bruixes del Nord
Llibre Feminista
Llibre Feminista

10:00h Obertura de la fira i l’espai d’exposició.

11:00h Contacontes infantil.
ATZARS, CONTES PER VOLAR, a càrrec de Sherezade Bardají a l’espai de la bibliocarpa
Espectacle familar de narració oral i petites andròmines adreçat a nenes i nens a partir de 4 anys.
Diuen que va haver-hi una nena que va somiar lletres enganxades, lletres juntes i abraçades. I les paraules van arribar; paraules d’una nena, d’una noia, d’una dona! Organitza: Ajuntament de Sabadell · Hi col·labora: Diputació de Barcelona

12:00: Xerrada: “ Dones i revolució: Una mirada internacionalista”
Una mirada internacionalista sobre el paper de les dones en els processos revolucionaris. Amb la intervenció de: Inty Maleywa

Malena Laverde més coneguda pel seu sobrenom artístic, Inty Maleywa, pren el seu nom de la paraula Quechua Inti, que significa el sol i el foc constant, i Maleywa, també d’origen Quechua i que significa lluita per la vida. La seva obra pictòrica recorre la història del conflicte Colòmbia des dels anys 20, fins a principis de la dècada del 2010, amb l’entrada dels diàlegs de pau. Guerrillera, artista, i estudiosa de la història de la guerrilla, la seva obra ha estat presa per les FARC com un llegat de memòria viva dels més de 50 anys de lluita a Colòmbia.

Inty va entrar a les FARC el 2003, tenia 22 anys i estava recentment graduada de Publicitat a la Universitat Bolivariana de Medellín. Explica que el seu ingrés es dóna per decisió pròpia, motivada en part per les amenaces que van patir companys propers seus. Estant a prop del seu grau, Malena feia classes de cultura i feia treball social amb infants de les poblacions properes a Medellín properes, en el seu grup havien membres del Partit Comunista, però afirma que no sabia que algun era guerriller. Una nit en tornar a casa als afores de Medellín, en la qual vivia amb altres dos estudiants, va trobar que algú havia entrat i havia calat foc a les plantes i els gats que tenien de mascotes, deixant una nota amb el missatge “guerrillers “.
13:30: Vermut musical
Vermut musical amb el grup musical Ketekalles, a l’espai del Racó del campanar.

14:30: Dinar popular i solidari
Dinar popular, a càrrec del grup de suport a l’Elgio, raper sabadellenc, condemnat a presó per l’Audiència Nacional.

16:30h Ruta històrica teatralitzada pel centre de Sabadell

18:00h Taula rodona: “Construïm la República feminista” Amb la participació de:

Maria Colera Intxausti

(Donostia, 1972) llicenciada en Filologia Basca (Universitat de Deusto), màsters en Interpretació de conferències (UEM) i en Construcció i representació d’identitats culturals (UB). Traduccions més destacades: A Room of one’s own de Virginia Woolf (EN>EU) [Gela bat norberarena, Consonni, 2013], La plus belle histoire du monde d’Hubert Reeves (FR>EU) [Munduko historiarik ederrena, Gaiak, 2006], Ni ez naiz hemengoa de Joseba Sarrionandia (EU>CA) [Jo no sóc d’aquí, Pol·len Edicions, 2014]. I per a Godall Edicions ha traduït, conjuntament amb Ainara Munt, el recull de contes d’Iban Zaldua Enlloc, mai (2015). És militant de l’Esquerra Independentista.

Bel Olid

En realitat, l’única cosa important que heu de saber de mi és que llegeixo. Llegeixo sempre, tot el que trobo, compulsivament. Els cartells si vaig pel carrer, les etiquetes del xampú si sóc a la dutxa, el diari de la senyora que tinc al costat si vaig amb metro. I llibres, és clar. Molts llibres.

Però potser no en teniu prou. Potser voleu saber altres coses. És estrany mirar enrere per parlar de la vida quan no has arribat als 40 i et fa l’efecte que tot el que has fet de remarcable és ser feliç alguna estona.

Vaig néixer a Mataró el 1977. En aquells anys de democràcia incipient, en un barri d’immigrants allunyat del centre i del mar que llepa la llarga platja de la ciutat, l’escola va tenir un pes tan enorme que de vegades em demano què hauria passat, on hauria acabat, si la mare hagués tingut mandra i en comptes de dur-me a l’escola pública nova que teníem a deu minuts de casa m’hagués dut a la que hi havia just al davant, també pública però que encara arrossegava el pes de l’educació franquista.

20:00h Lectura del manifest de la fira

20:15h Espectacle de foc a càrrec de les bruixes del nord