Les dones sàvies. Autor: cedida.

‘Fresc Festival’. ‘Les dones sàvies’

Quan:
7 juliol 2017 @ 22:00 – 23:15
2017-07-07T22:00:00+02:00
2017-07-07T23:15:00+02:00
On:
Amfiteatre de l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859
Preu:
18
Contacte:
Espai Cultura Fundació Sabadell 1859
93 728 66 50

Any 1672, França: Molière i la Companyia del Rei estrenen una comèdia de costums amb un embolic familiar, on s’hi recull l’afany de saber de les dones i posa en evidència un poeta mediocre i cregut de l’època. Any 2016, Catalunya: Molière i només dos actors estrenen la mateixa comèdia de costums amb un embolic familiar on, amb un joc interpretatiu que trenca les convencions, s’hi recull la burla dels pedants d’avui en dia.

Les línies dramatúrgiques de Molière són dues. L’una és la intriga argumental del conflicte en què pare i mare volen casar a la seva filla Enriqueta amb dos promesos diferents. L’altra és el món de les dones sàvies (la mare, la seva cunyada i la seva filla gran) que es troben per educar-se en el refinament i estudien filosofia, bones maneres i tota la poesia i retòrica possible, per lluir-se com a dones erudites. Les dones sàvies són Ricard Farré i Enric Cambrany, dos actors interpreten els vuit personatges que surten a escena en aquest muntatge que ha obtingut un gran èxit al Maldà Teatre de Barcelona.

Enric Cambray (Barcelona, 1988) és llicenciat en Art dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona. Ha format part de més d’una trentena d’espectacles de teatre, com Molt soroll per a no res (TNC) i a televisió va treballar durant cinc temporades a la sèrie El Cor de la Ciutat de (TV3). Ricard Farré (Valls, 1988) també és llicenciat en Art dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona. Darrerament ha protagonitzat L’Avar de Molière, al Teatre Goya i ha interpretat un dels personatges de la sèrie La Riera (TV3).

Aquest espectacle ha rebut el Premi BBVA de Teatre 2017 al Millor Actor, atorgat ‘ex aequo’ als seus dos protagonistes.

Fitxa Artística
Ricard Farré, actor
Enric Cambray, actor
Lluís Hansen, dramatúrgia
Júlia Barceló, assessoria escènica
Júlia Bonjoch, ajudant de direcció
Enric Romaní, escenografia
Marc Udina, vestuari
Adrià Aubert, il·luminació
Gerard Sesé, composició musical
Júlia Bonjoch, coreografia
Marina Marcos, produció