Mariners de Riera. Autor: cedida.

‘Fresc Festival’. ‘Les millors havaneres’

Quan:
5 juliol 2017 @ 22:00 – 23:15
2017-07-05T22:00:00+02:00
2017-07-05T23:15:00+02:00
On:
Amfiteatre de l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859
Preu:
15
Contacte:

Els Mariners de Riera, amb el sabadellenc Jordi Casas a la seva formació, volen ser fidels a l’estil dels vells tercets que van preservar l’havanera com a cant de taverna a la primera meitat del segle XX. Per això, la vocació del grup és cantar bàsicament havaneres antigues i la instrumentació es limita a una guitarra. La banda interpreta havaneres vingudes de Cuba o composades per la gent de la Costa Brava, sense renunciar a alguns dels valsets moderns i boleros més bonics i amb més sabor.

Aquesta formació matadeperenca va iniciar els seus assaigs l’any 1982 com unes reunions d’un grup d’aficionats al cant de l’Agrupació Coral de Matadepera. Alguns d’ells, particularment amants de les havaneres, havien conegut i viscut les llargues vetllades d’hivern a les tavernes de Calella de Palafrugell. El grup ha gaudit de Josep Vila Casañas com a cantaire i director musical durant set anys, posteriorment director de l’Orfeó Català i del cor Lieder Càmera.

El seu repertori integra més de 80 temes, la majoria dels quals són en castellà. Mariners de Riera dosifica el nombre de les seves actuacions, fent una mitjana de 30 a 35 cantades a l’any, la majoria en festes majors i festivals arreu de Catalunya. El grup té molta activitat fora del país i molt d’interès en divulgar l’havanera fora del seu àmbit habitual. En aquesta línia, ha actuat a Cuba, França, Itàlia, Àustria, Alemanya, Luxemburg, Madrid, Santander, Vitòria, Alacant, Mallorca i Menorca, entre d’altres.

Fitxa Artística
Jordi Casas, baix
Joan Castelló, baríton
Xavier Delgado, tenor i guitarra
Jordi González, tenor