Foto portada: sortida de la Cap d'Any Race 2022. Autor: Alba Garcia.

Èxit rotund. Així qualifica l’organització de la cursa Cap d’Any Race l’onzena edició, que s’ha dut a terme aquesta tarda. Més de 2.500 corredors han pres part en alguna de les curses, ja sigui la clàssica de 5 quilòmetres, la de 10 quilòmetres o les infantils. Per no faltar de res, no hi han faltat ni el Llaminer ni tan sols la Bussi.

La Cap d’Any Race permet acomiadar l’any amb una mica d’esport. És tot un acte lúdic important i té una clara vessant solidària, en aquest cas, per l’entitat del tercer sector Atendis. Per segon cop a la història s’ha pogut celebrar la cursa de 10 quilòmetres, una fita important per l’evolució i creixement de la Sant Silvestre de Sabadell, que s’ha posicionat ja com principal alternativa metropolitana a la coneguda Cursa dels nassos de Barcelona. La 10k es va celebrar l’any 2019, tot just abans de la pandèmia. Però al 2020 la cursa no es va celebrar i l’any passat es va celebrar sense els 10.000 metres, que ara per fi s’han pogut recuperar.

Entre el 5k, el 10k i les tres categories infantils, més de 2.500 corredors han sortit corrent des de la plaça de la Creu Alta. Una xifra sense precedents des de la creació de la cursa, l’any 20211. A nivell competitiu, victòria per Carles Montllor, en homes, i Laura Gómez en 10k. Gómez ha fet el salt de categoria després de guanyar en 5k l’any 2021 (de fet l’havia guanyat tres cops. En 5 quilòmetres, s’ha repetit el podi de l’any passat (victòria de Llorenç Esteve, segon Xavi Planas i tercer David Lombrana). Àmbar Tomàs ha guanyat en dones.