Comença la Lliga Eba: Sant Nicolau cara; Sabadell Bàsquet creu

Cara i creu a l’inici de la Lliga Eba pels equips locals. Mentre el Sant Nicolau ha guanyat a Quart (Girona), el Sabadell Bàsquet ha deixat escapar la victoria a casa malgrat que ha anat davant del marcador durant bona part del partit.

EL grup C de la Lliga Eba ha començat amb cara i creu pels dos equips locals. La informació s’ha completat amb la documentació facilitada pels equips de comunicació dels clubs.

El Sabadell Bàsquet comença malament

El Sabadell Bàsquet comença malament ja que a més de perdre un punt perd també per lesió al seu aler pivot Eduard Brunet durant l’escalfament (tot apunta que será per més de dos o tres setmanes) i a cinc minuts d’acabar el partit el seu base Albert Devesa s’ha lesionat a l’isquio femoral. Jonathan Ramírez es reincorporarà als entrenaments aquesta semana sense estar al 100 per cent, Àlex Hernández potser encara no ho pot fer i tampoc el base Pere Tres, que només fa una semana que ha començat a treballar amb el Primera Catalana amb el CNSabadell. El panorama no sembla senzill per a les properes setmanes.

La derrota ha estat excesiva ja que el Sabadell Basquet ha fet mèrits fins i tot per a guanyar però de nou la seva irregularitat sobretot defensiva ha provocat un final poc esperat, ja que fins quatre minuts abans d’acabar el tercer quart, el dominador del partit era l’equip de Raul Martínez. Un Sabadell amb fluidesa prenia avantatges de +10 +12 però no podía anar-se’n de més. Finalment, el Cornellà s’ha posat el vestit de defensa, la parella arbitral ha permès mans per tot arreu i tot ha canviat. L’atac local s’ha frenat i la defensa no ha aparegut.

Dos primers quarts dominats pel Sabadell Bàsquet que tot i ser superior no ha aconseguit marxar en el marcador. Però uns cinc últims minuts on el Sabadell Basquet no ha sabut aturar el seu rival i sobretot a Sergio Sans, que ha dinamitat una i altra vegada la fluixa defensa local.

El Sant Nicolau guanya a domicili

L’equip sabadellenc arribava a la localitat gironina amb ganes de venjança, doncs va ser el Quart qui, recentment, havia deixat als granes fora de la final a Quatre de la Regal Lliga Catalana EBA.

Així doncs, els jugadors dirigits per Carles Ribot van sortir a jugar el partit des del primer minut cara a cara, amb una defensa força agressiva i movent la pilota amb fluïdesa per trobar bones posicions de tir i fer mal des de les posicions interiors. El primer període acabava amb un marcador favorable a l’equip local però amb bones sensacions pels grana (18-16).

Ja en el segon quart els santnicoleuencs tenien clar que aquell era el camí a seguir: concentració, duresa en la defensa i cap fred en atac. D’aquesta manera l’equip gironí tenia moltes dificultats per anotar, i els visitants aprofitaven aquesta falta d’encert per posar-se per davant en el marcador amb dos triples consecutius que pujaven la moral (24-29).

El Sant Nicolau va guanyar a Quart. Autor: CE Sant Nicolau

Al retornar del descans, les coses es començaven a torçar pels sabadellencs, que veien com s’omplien de faltes que permetien al Quart anar a la línia de tir lliure, i a la vegada, tot i el bon joc que estaven mostrant en atac, no estaven encertats de cara a cistella i això feia que els locals es posessin per davant (43-37).

Tot i aquest frec a frec entre els dos equips, el Sabadell Sant Nicolau recordava la última derrota que havia sofert davant el Quart i no volien cometre els mateixos errors. Així doncs, tot i la falta d’encert del període anterior, els visitants sortien a seguir amb el seu joc, convençuts de que al final la pilota acabaria entrant. I així va ser, amb una gran contundència en defensa els sabadellencs aconseguien fer-se amb els rebots i sortir al contraatac per anotar amb facilitat o provocar faltes per anar a la línia de tir lliure. Al final doncs, victòria extremadament treballada dels grana que tornen a mostrar la seva millor cara i que esperen la setmana que ve al Tarragona a casa amb la convicció de que podran fer un bon partit davant al recent campió de la Regal Lliga Catalana EBA.

Sabadell Bàsquet 72 – Cornellà 82

Sabadell Bàsquet: Ollé 7, Luka Banovic 13, Vidal, Devesa 7, Váldez 9, Andrés 4, Roger Guardia 20, Mañés 18
Cornellà: Luquero 4, Villalón 2, Sanz 25, Bayó 5, Marc Sobrepera 17, Pilán 10, Sanmartín 7, Molina 10, Marín 2
Àrbitres: Possi i Huertas
Parcials: 20-17, 22-17; 14-20, 16-28

Quart Sant Feliu 55 – Sant Nicolau 59

Quart Sant Feliu: Jiménez 12, Puertas 7, Jiménez 12, Bataller 10, Herrera 3, Camós 4, Serra 2, Martínez 5, Serra, Lozano, Vila
Sant Nicolau: Balta, Costa 13, Clotet 4, Espuña 11, Torres 5, Angelats 11, Moix, Maki, Pardina 10, Mbappe, López 5
Àrbitres: Girbal i Garcia.
Parcials: 18-16, 6-13; 19-8, 12-22.

Foto portada: el jugador del Sabadell Basquet Albert Devesa, que va caure lesionat al final del partit. Autor: Sabadell Bàsquet.