Cruel derrota de l’Escola Pia per començar la temporada

• En el retorn de Pepe Font i Carles Comadran, l’Escola Pia cau a Montcada.

• Tot i remuntar un 4 a 1, els col·legials s’han vist superat en l’últim minut.

Després d’una pretemporada amb majoria de victòries, els de Can Colapi s’han vist superats en la primera jornada de lliga, precisament, pel Montcada, un dels botxins de la pretemporada.

Un cop finalitzada la pretemporada amb tres victòries, 2 a 8 precisament contra Montcada; 8 a 2 davant el Ripollet a casa i 2 a 5 a la pista de l’Olímpyc Floresta, i una única derrota, 9 a 2 davant el Barça ‘B’, el conjunt de Pedro Donoso ha encetat la lliga de nou al pavelló Miquel Poblet de Montcada. Amb Pepe Font i Carles Comadran com a cares noves d’aquesta temporada, després d’una temporada a França i mitja temporada al Barça B respectivament, però les baixes de Dani Castro per lesió i Llorenç Tarrés i la de Marc Pagès, que ha marxat a viure a França, l’Escola Pia ha sortit al parquet amb l’objectiu de sumar els tres punts.

Pepe Font torna a casa. Autor: C.D.

El match no ha pogut començar millor pels vigents campions de lliga. Als dos minuts, Jordi Sardà ha anotat el primer pels sabadellencs en culminar un llançament estratègic de falta. El Montcada però, no ha baixat els braços i un minut més tard, de córner, ha situat l’empat. Amb l’1 a 1, cap dels dos conjunt ha sigut capaç d’imposar-se i només l’efectivitat dels locals ha trencat la igualtat. En un minut, els de Javi Ruiz han transformat el 2 a 1 i el 3 a 1. A remolc a l’electrònic, els de Donoso han fet un pas endavant en busca de l’empat però Carlos Povedano no ha pogut culminar una gran jugada d’Oriol Comadran. I del possible 3 a 2, s’ha arribat al 4 a 1, que s’ha fet Sergi Ruiz en pròpia porteria. Amb tot en contra però, els de Can Colapi s’han refet i Carles Comadran ha retallat distàncies amb un potent xut exterior a falta de set minuts pel descans. Un minut més tard, Jordi Sardà no ha desaprofitat una gran assistència de Pepe Font i ha transformat el 4 a 3. Crescuts moralment, l’Escola Pia ha seguit pressionant i al minut 16 Àlex Germán ha anotat l’empat a 4 aprofitant una passada de Sergi. No contents amb l’empat, els visitants han culminat la remuntada a l’últim minut de la primera meitat. Carles Comadran ha engrandit la seva tornada a casa i de nou amb un potent xut des de fora l’àrea ha tornat a posar als de Sabadell per davant en el marcador. Els locals ho han provat amb el porter-jugador però s’ha arribat al descans amb el 4 a 5.

Carles Comadran també torna a l'Escola Pia. Autor: C.D.
Carles Comadran també torna a l’Escola Pia. Autor: C.D.

A la represa, després d’una gran remuntada, han arribat els millors minuts dels de Pedro Donoso. Als 5 primers minuts de la segona meitat els sabadellencs ho han intentat de totes les maneres però ni Carles Comadran, ni Pepe Font, ni Jordi Sardà, ni Sergi han aconseguit culminar les seves ocasions. Tot i que el Montcada s’ha intentat refer, un gran treball defensiu d’Oriol Comadran i Carlos Povedano han evitat qualsevol ensurt. Finalment, al minut 31, ha sigut el mateix Povedano qui ha aconseguit transformar definitivament el 4 a 6 en desviar un llançament de falta. Amb 8 minuts per endavant i el marcador en contra, els de Javi Ruiz han tornat a apostar pel joc de 5. Aquest cop els ha funcionat i tot i que els visitants estaven dominant fins al moment, els locals han retallat distàncies. Amb el 5 a 6 i el Montcada amb porter-jugador, l’Escola Pia s’ha limitat a defensar-se. Amb el pas dels minuts, l’intercanvi de cops s’ha anat igualant. A dos minuts pel final però, els locals han combinat perfectament amb el porter-jugador i Mario Litrán ha situat l’empat a 6 signant així el seu hat-trick particular. No contents amb l’empat, els de Donoso han sortit amb el porter-jugador a pels 3 punts. Aquest cop, però, l’estratègia no ha funcionat i dues recuperacions dels montcadencs han sentenciat el partit amb el definitiu 8 a 6 favorable als de Montcada.

Valoracions del partit

Els ‘debutants’ Carles Comadran i Pepe Font han explicat les seves sensacions en acabar el partit.

Hem treballat molt bé a un camp que sempre és complicat. Crec que hem dominat i hem creat moltes ocasions, l’actitud ha sigut bona, però hem pagat la falta d’encert i errors defensius en moments determinants. Tot i així, no crec que hagi sigut un mal partit. Toca seguir en aquesta línia. Treballant així segur que serà una temporada més per a recordar”, manté Comadran.

Com valores el retorn a casa?
Estic feliç de tornar amb la meva gent i amb ganes de seguir competint al màxim per arribar amb aquest petit club al màxim que se’ns permeti. Estic molt il·lusionat!”.

Per la seva part Pepe Font també ha explicat les seves sensacions:

Les sensacions són positives, però no hem estat concentrats els 40 minuts i per això no hem aconseguit els 3 punts. Hem tingut minuts molt bons, llàstima que ens hagi faltat encert de cara a porteria. És per això que la tornada a casa ha sigut agredolça. Hem fet un mes de pretemporada dur i molt intensos en els partits per arribar a aquest partit ‘a tope’ per aconseguir la victòria i no ha pogut ser. Tot i així, tot acaba de començar i tenim marge de millora. El proper dissabte a casa anirem al 200 per cent per aconseguir els primers punts!”

Així doncs, cop dur i derrota cruel de l’Escola Pia a la primera jornada de lliga. Malgrat tot, com han comentat els protagonistes, la competició no ha fet més que començar, queden molts partits i la revàlida del títol és més que possible.

Futbol Sala Montcada 8 – 6 Club Esportiu Escola Pia

FS Montcada: Carlos, Mario Litrán, David Ortega, Toni Hinojosa, Víctor Ruiz, Sergio Ruiz, Oscar, Raúl Muñoz, Gerard González, Fredy Araujo, Xavi Ibáñez, Daniel Tordable.
CE Escola Pia: Jordi Font, Santi Sardà, Àlex Germán, Carlos Povedano, Oriol Comadran, Jordi Torras, Jordi Sardà, Cares Comadran, Pepe Font, Santi Bertolín.
Gols: Jordi Sardà (0-1, min. 2), Mario Litrán (1-1, min 3), David Ortega (2-1, min. 6), Toni Hinojosa (3-1, min 6), Sergi Ruiz (p.p.)(4-1, min. 12), Carles Comadran (4-2, min. 13), Jordi Sardà (4-3, min. 14), Àlex Germán (4-4, min. 16), Carles Comadran (4-5, min. 20), Carlos Povedano (4-6, min. 31), Mario Litrán (5-6, min. 33), Mario Litrán (6-6, min. 38), David Ortega (7-6, min. 38), Toni Hinojosa (8-6, min. 39).
Incidències: l’àrbitre ha mostrat la targeta groga als visitants Jordi Sardà i Jordi Torras.