El Sabadell Bàsquet agafa aire a la pista del Montgat

• El Sant Nicolau perd a casa, després d’una bona ratxa de victòries, en un partit fluix.

• El Sabadell Bàsquet aconsegueix una gran victòria per començar a sortir del pou.

Volta a la truita dels dos equips sabadellencs de la Lliga EBA. El Sant Nicolau, situat a la part alta de la classificació i acostumat a guanyar, va perdre contra el Sant Feliuenc. El Sabadell Bàsquet, per la seva banda, va obtenir una victòria molt important per començar a sortir de la zona de descens i per trencar la ratxa negativa.

La informació sobre els partits de la Lliga EBA publicada a iSabadell es redacta amb la col•laboració dels departaments de comunicació dels clubs sabadellencs.

Sabadell Sant Nicolau 71 – 77 CB Sant Feliuenc

Derrota ajustada pels grana, que trenquen la seva ratxa de victòries, en un partit on no van tenir la seva millor versió. Els locals sortien al primer període molt poc actius, amb defenses toves que permetien al Santfeliuenc anotar amb facilitat, i amb un joc ofensiu poc fluid que no els permetia trobar bones posicions de tir. Aquesta falta de mobilitat de la pilota, juntament amb el poc encert des de la línia de 3, provocava que els visitants agafessin les primeres avantatges del partit (13-20).

Ja en el segon període l’equip sabadellenc va començar a despertar, augmentant la intensitat defensiva i aconseguint capturar més rebots que els permetessin córrer al contraatac. Però els grana trobaven moltes dificultats a l’hora de circular la pilota quan havien de jugar en estàtic, i l’equip visitant s’aprofitava de la falta d’encert des de 6,75 per muntar una zona que dificultava molt l’atac dels locals (28-37).

A la represa, la idea era clara, tornar a fer tot allò que havia permès als homes de Carles Ribot guanyar tres partits consecutius, dominar el ritme de partit a base de dominar el rebot i córrer bé les transicions.

Així doncs, la dinàmica del partit va començar a canviar amb els dos equips jugant a un ritme molt més alt i això feia preveure que els locals poguessin començar a esgarrapar punts en el marcador. Però un arbitratge molt poc permissiu en el contacte, provocava que les bones defenses dels grana no obtinguessin la seva recompensa (46-60).

En l’últim tram de partit, els sabadellencs sabien que havien de sortir a cremar l’últim cartutx i estant molt concentrats per tornar a buscar la seva millor versió i aconseguir la remuntada. La reacció per part dels locals arribava tard, ja que tot i poder retallar força distància en el marcador, no van poder posar-se per davant. El Santfeliuenc es va endur la victòria del pavelló del carrer Jardí (71-77).

CB Montgat 69 – 88 Sabadell Bàsquet

El partit entre el CB Montgat i el Sabadell Bàsquet es va viure amb una gran intensitat des del principi fins el final. 50 faltes personals, 34 pèrdues de pilota, 69 rebots i 73 llançaments de tirs lliures són les xifres d’un partidàs de bàsquet on també hi va haver 4 tècniques i una expulsió per part del Montgat i una antiesportiva per a cada equip.

A última hora el Sabadell Bàsquet arribava a Montgat amb la baixa per procés gripal de Jonathan Ramirez, que se sumava a la ja coneguda i llarga ausència d’Albert Devesa.

A més de les baixes i el handicap de jugar en una pista amb les grades plenes de seguidors rivals, el Sabadell Bàsquet portava cinc derrotes consecutives i s’enfrontava a un Montgat que havia guanyat els seus dos últims partits. Tot semblava en contra, però els homes de Raul Martínez van plantejar un partit molt seriós per evitar la plaça provisional de descens, i ho van aconseguir.

La tensió, intensitat i ganes de guanyar del Montgat es van confundir amb una ansietat que va aprofitar el Sabadell Bàsquet per dur el partit allà on més li convenia. El primer quart va acabar 16-17. El Montgat, tot i tenir un Bassas molt inspirat, no va aconseguir anar-se’n en el marcador, i els nervis van anar augmentant amb el pas dels minuts.

Durant el segon quart, el Sabadell Bàsquet va anar sumant fins arribar a una diferència de set punts que va provocar enfrontaments entre els propis jugadors de l’equip local. Així, es va arribar al 26-45 al final del segon quart, 19 punts que separaven un Montgat nerviós d’un Sabadell Bàsquet que tenia el partit controlat.

El tercer quart s’ha de destacar més per la polèmica dels del Maresme que pel bon joc. Protestes contra la parella arbitral i simulacions de faltes que van ser castigades amb tècniques i una expulsió. Aquest període va finalitzar 41-58, una diferència de 17 punts favorables als sabadellencs.

El darrer quart va significar una reacció del Montgat que arribava massa tard i que no va ser permesa pels visitants, que controlaven el partit gràcies a un Roger Guardia que es va posar l’equip a l’esquena. Després d’un període llarg ple de faltes per part dels dos equips es va arribar al final amb un 27-30 que posava el definitiu 69-88 al marcador.

Va ser un partit on hi va haver una gran actuació del Sabadell Bàsquet, que va oferir la seva millor versió per començar a fugir de la zona de descens.

Foto portada: una imatge del Sant Nicolau, aquest cap de setmana. Autor: M.González.