El Girona alça la Supercopa de Catalunya a Sabadell

El Girona FC s’ha endut la IV edició de la Supercopa de Catalunya. La final, que s’ha disputat aquest dimecres a l’estadi sabadellenc de la Nova Creu Alta, s’ha decidit amb un penal que Stuani ha convertit a la segona meitat. El Barça s’ha presentat al duel amb jugadors poc importants al primer equip i reforçat amb moltes peces del filial.

Després d’uns primers minuts de possessió i d’arribades compartides, a l’equador de la primera meitat, Lozano ha protagonitzat la primera gran ocasió del partit finalitzant una bona contra gironina, però el seu tir ha sortit creuat i ha acabat fora. Poc després, un remat de Roberts davant Cillessen ha rebotat en un defensa i s’ha escapat a córner quan l’estadi sabadellenc ja cantava el gol.

El Barça, a través de Malcom, Riqui Puig i Aleñà, ha gaudit d’arribades, això sí, sense crear massa perill en els últims metres. A cinc minuts del descans, el conjunt blaugrana ha tingut una clara oportunitat per avançar-se a la final, però Iraizoz ha rebutjat un xut de Malcom a cantonada. Al final, a vestidors sense gols i amb el títol per decidir en els últims 45 minuts.

Un penal decideix la Supercopa

El Barça ha fet un pas endavant i el sabadellenc Álex Collado ha obert la llauna d’ocasions de la represa. Després d’una assistència de Riqui Puig, lamentablement el seu intent ha rebotat en un defensa gironí. Eusebio ha hagut de fer un canvi inesperat quan només ha passat un minut. Douglas Luiz, que ha entrat al descans, s’ha lesionat i Eric Montes ha hagut de fer un escalfament exprés per substituir-lo.

L’equip de Valverde ha tingut més ocasions per avançar-se en el marcador a la segona meitat. Malcom ho ha intentat poc després amb un xut llunyà que Iraizoz ha atrapat sense problemes. Al minut 65, un penal favorable al Girona ha complicat les coses als blaugranes. Stuani ha convertit la pena màxima i ha posat el 0-1 a l’electrònic de la Nova Creu Alta.

El Barça ha intentat reaccionar amb un remat d’Aleñà que, entre José Aurelio i el travesser, ha acabat en res. Els esforços dels pupils d’Ernesto Valverde, però, no han estat suficients per donar-li la volta al marcador. Durant els tres minuts que Medié Jiménez ha afegit, l’equip barceloní ha tingut oportunitats per empatar el partit. El Girona ho ha evitat amb una bona i decisiva defensa en els instants finals i ha alçat la Supercopa de Catalunya al cel de Sabadell.

FC Barcelona: Cillessen, Wague, Miranda, Todibo (Chumi, 66′), Álex Collado (Abel Ruíz, 75′), Riqui Puig, Malcom, Murillo, Boateng, Aleñà i Umtiti (O. Busquets, 45′).
Girona FC: Iraizoz (J. Aurelio, 45′), Bernardo (Alcalá, 45′), Granell (Douglas Luiz, 45′ (Eric Montes, 46′)), Pere Pons (Paik, 45′), Roberts (Stuani, 65′), Lozano (Borja García, 65′), Muniesa, Doumbia (Portu, 65′), Aleix Garcia, Pedro Porro (Raúl García, 45′) i Valery.
Gols: 0-1, 65′, Stuani.
Àrbitre: David Medié Jiménez (català). Ha amonestat als visitants Eric Montes i Stuani.
Estadi: Nova Creu Alta. 10.722 espectadors
Observacions: Final de la Supercopa de Catalunya.

Foto portada: una acció de la final a la Nova Creu Alta. Autor: Críspulo Díaz.