El Sabadell estrena el 2023 amb victòria

Un golàs de César Morgado a la sortida d’ún corner ha donat la primera victòria del 2023 al Sabadell davant el filial de l’Athletic de Bilbao. L’estrena de Miki Lladó a la banqueta ha trencat la mala dinàmica del final de l’era Gabri, amb tres derrotes que li van costar el càrrec. Els arlequinats han estat millors davant un dels pitjors rivals que ha passat per la Nova Creu Alta. A una jornada per acabar la primera volta, el Sabadell es 16è, en zona de descens a dos punts de la permanència.

Miki Lladó s’ha estrenat amb un primer onze amb tres centrals – els tres disponibles – més els dos laterals en una defensa de cinc. Una línia de quatre al mig del camp amb les novetats d’Armando Corbalán i Sergi Garcia, respecte al que estàvem acostumats amb Gabri, i davant Pau Víctor. Sensació de solidesa amb els jugadors més junts i el més important avui que era guanyar com fos.

Armando Corbalán ha estat una de les novetats a l’onze. Autor: C.Díaz

El Sabadell ha mostrat, com no pot ser d’una altra manera, ganes en el primer partit de 2023. Després de patir en molts partits a pilota aturada, aquest cop ha estat al revés. En el primer córner, César Morgado i Pau Resta han gaudit de la primera oportunitat amb aturada del porter Ibon en una acció anul·lada pel col·legiat.

Al minut 19, ha arribat l’1 a 0. En el segon còrner, una pilota enrere que César Morgado ha engaltat de primera per marcar un golàs per alegria dels oficials 3.460 espectadors.

La cel.lebració del gol de César Morgado. Autor: C.Díaz

El filial basc tenia la pilota però no ha sabut que fer amb ella, mentre que el Sabadell sortia a la contra amb la lluita de Pau Víctor contra tota la defensa i les ajudes de David Astals i Sergi Garcia com a migcampistes més avançats. Sergi ha gaudit de dues bones accions que ha aturat Ibon.

Pràctics i a la contra

El Sabadell ha controlat el partit a la segona part i ha sabut tallar el joc del filial en faltes que han costat fins a cinc targetes grogues a Astals, Vargas, Corbalán, Athuman i Carrión. L’1 a 0 era un marcador escàs i no es el primer cop que aquesta campanya ha marxat un partit, a priori control·lat. L’àrbitre ha anulat un gol al minut 80. I al 90, un defensa basc ha evitat el 2-0 en una doble rematada de Moha i Dieste. Al minut 93 ha arribat l’única ocasió visitant en una errada en defensa però la rematada de Guruzeta – no confondre amb l’ex- ha estat refusada.

Miki Lladó s’ha estrenat amb triomf. Autor: C.Díaz

El Sabadell respira amb 21 punts, a dos de la permanència. Una situació dolenta però el panorama d’una derrota avui hauria estat molt dolent. Diumenge 15 visita a Mallorca per acabar la primera volta davant l’Atlético Balears.

La platja

Menció apart per la ‘gespa’ o similar. El Sabadell va jugar l’últim partit el 8 de desembre davant el Real Unión d’Irún i tot just un mes després la imatge de la gespa ha estat deplorable. Un sorral més comú a una platja que d’un camp de fútbol… de gespa.

CE Sabadell: Victor Vidal; Vargas (Joanet,m. 77), Athuman, Morgado, Pau Resta, Carrión; Astals, Altimira (Sala, m.63), Corbalan, Sergi García (Moha Keita, m.63); Pau Victor (Dieste, m.83).
Athletic Bilbao B: Ibon; Lorente (Bilbao, m.53) , Mendibi, Egiluz, Chasco (Quicala, m.75); Gómez, Regó, Beñat (Guti, m.67( Malcolm, Guruzeta, Jon Cabo (Trespalacios, m.53)
Àrbitre: Bueno Prieto: TG:Corbalán, Carrión,Athuman, Vargas, Astals.
Gol: 1-0, m.19: Morgado.
Incidpencies: 3.460 espectadors en una tarda plujosa a l’Estadi

CLASSIFICACIÓ (via SofaScore)
Clasificación ofrecida por SofaScore LiveScore

Foto portada: El capità César Morgado celebrant el gol del triomf. Autor: Críspulo Díaz