Pau Víctor. Autora: Sendy Dihor

El Sabadell regala la victòria al Numància en la primera desfeta de l’any

El Sabadell ha perdut 0-1 davant el Numància i depèn dels resultats del diumenge per saber si continuarà fora o torna a zona de descens. El Numància ha aprofitat un regal arlequinat a la primera part per marcar el 0-1 en un primer temps molt fluix. A la segona part, amb l’entrada d’Alberto Fernández ha tingut opcions per empatar, però ha estat insuficient. En un grup amb un nivell d’equips tan fluix és un pecat ser entre els pitjors de la categoria. Sort que no som al grup 1.

Ha estat la primera derrota de l’entrenador Miki Lladó. Va començar amb dos triomfs – Ath Bilbao B (1-0) i At.Balears (0-1). Després tres empats – Alcoyano (0-0), Calahorra (1-1) i Amorebieta (2-2) i ara la desfeta davant els castellans.

Minut de silenci per Gerard Escoda.

El partit ha tingut un emocionat minut de silenci en la memòria de Gerard Escoda, en el primer partit que jugava l’equip a casa des de la mort del director esportiu. La vicepresidenta Ana Naves ha acompanyat la família d’Escoda amb un ram de flors que ha quedat sobre l’escut entre les dues banquetes.

Cristian Herrera ha debutat com a titular en un onze on ha sorprès l’absència de David Astals. El jugador de Bienvenida és a hores d’ara fonamental per la seva garra i lluita, i aquestes dues qualitats han fallat a la primera part. El Sabadell ha anat de més a menys a la primera part. Pau Víctor i Alex Sala ho han intentat al primer quart d’hora però en xuts massa tous.

Adan Gurdiel amb el golejador Iñigo al costat. Autora Sendy Dihor

El Numància, que ha estat ben recolzat a la grada pels sorians que viuen per la comarca, ha agafat el control del partit. El primer avís ha estat a la mitja hora en un xut llunyà de Toni Arranz que ha desviat en una gran parada, Sergi Puig.

Doble polèmica i regal

El partit s’ha revolucionat a partir del minut 39. L’àrbitre ha anul·lat un gol al Numància per fora de joc en una doble rematada en un córner. A la jugada següent una bona combinació entre Pau Víctor i Adan Gurdiel, ha acabat en una rematada de Víctor que ha aturat, el porter Ayesa. Víctor ha rebut la puntada d’un defensa sorià en el moment del xut en una acció – que amb el VAR- tenia molts números per ser penal. Però, som a Primera RFEF i el VAR és per professionals.

Just a la següent jugada ha arribat el 0-1. Incomprensible com en una prolongació des del mig del camp ha fet que la pilota arribés a Bonaldo que ha fet la passada a Iñigo Muñoz perquè, a plaer, fes l’únic gol de la tarda. La jugada és perquè la passin una vegada i una altra, el cos tècnic als jugadors perquè no torni a passar.

Astals i Alberto, indispensables

Després d’un primer temps tan dolent, era fàcil millorar i els dos primers canvis han fet que el Sabadell agafés el control i la iniciativa. Astals ha entrat per Adan i 10 minuts després, Alberto Fernández ha fet el mateix per un gris Cristian Herrera.

La millor imatge del partit. Al camp del Sabadell es comparteixen bufandes de tots els equips. Autora: Sendy Dihor

Fernàndez ha agafat la pilota i les sis faltes que ha rebut el Sabadell a la segona part han estat sobre el murcià. Domini local, però en una nova errada en defensa, Rubén Mesa ha tingut el 0-2, però Sergi Puig ho ha evitat.

Pau Víctor en una gran jugada personal que no ha sabut rematar; Juanmi Carrión en un xut llunyà i sobretot Alberto Fernández, amb una gran aturada d’Ayesa han tingut les oportunitats per intentar salvar un punt. Ha sorprès que Cristian Dieste no jugués els últims minuts com a referència ofensiva a la banqueta.

Preocupant

La derrota d’avui és preocupant per l’evident manca de gol que té l’equip i sobretot per les poques ocasions que es fan. A Amorebieta va haver-hi un percentatge del 100×100 amb el gol salvador de Gualda. Les bones sensacions en defensa s’esvaeixen amb errades com les d’avui i les dues que van provocar els dos gols la setmana passada.

El pròxim diumenge, el Sabadell visita el camp del líder Eldense sense Pau Víctor, que ha vist la cinquena groga i descansarà.