Alineació del Sabadell a Pamplona. Foto CES

El Sabadell es fa l’harakiri a Tajonar

Desfeta. El Sabadell ha perdut amb justícia contra l’Osasuna Promesas (2-0) en un duel directe on a més ha perdut l’average després del 2-1 de la primera volta. El pitjor, més enllà de la derrota, és la imatge donada a Tajonar en una segona part lamentable amb un equip que ha recordat l’equip que va perdre per 3-0 a Sestao i el dels dos primers mesos de competició.

La jornada havia començat de forma positiva amb les derrotes de Cornellà (Arenteiro 1-2), Fuenlabrada (Rayo Majadahonda 0-1), Teruel (Deportivo 1-3) i Real Unión (3-1) en el duel de rival directes contra el Sestao (3-1). El panorama permetia sortir de la zona de descens sumant un punt, que a més, hagués significat guanyar l’average davant els navarresos.

L’equip d’Oscar Cano havia deixat escapar sis punts a casa en tres empats al minut 83 contra el cuer Rayo Majadahonda, Cultural Leonesa i especialment dolorós l’1-1 contra el Teruel, en què el Sabadell va ser incapaç de rematar el triomf guanyant al fatídic minut. Van ser oportunitats perdudes per sumar de tres en tres.

Amelibia ha tornat a l’equip després de dos mesos en una convocatòria on ha viatjat el lesionat Carlos Salvador i no han jugat Jordi Calavera i el quasi inèdit Jesús Fernández. Han acabat debutant els juvenils Javi Morcillo i Pau Fernández. El desafortunat Álex Gualda ha estat l’altra novetat a l’onze.

Osasuna Promesas guanya l’average al Sabadell. Autor: Osasuna

El primer temps ha estat equilibrat. Tots dos equips es jugaven molt i el Sabadell ha gaudit d’una primera opció entre Toni Herrero i Vladys. L’altra oportunitat més clara ha tingut com a protagonista a David Soto, que ha perdonat davant el porter Pablo Valencia. El Promesas també va tenir les seves amb Osambela, Ander Yoldi i Svensson, el seu trident ofensiu.

Regal de Gualda i 1-0

El segon temps ha començat amb un regal d’Alex Gualda en una passada incomprensible per a un rival que, entre Svensson i Ander Yoldi, han fet l’1-0. Pràcticament cada setmana hi ha errades que fan que el rival les aprofiti com va passar amb Toni Herrero contra el Teruel. Quedaven 40 minuts per donar-li la volta al partit en un gol rebut pràcticament al mateix minut que a Fuenlabrada, però el Sabadell no ha arribat a xutar entre els tres pals al segon temps.

Es reclama penal i a continuació 2-0

Óscar Cano ha fet un triple canvi al minut 70 amb l’entrada del juvenil Javi Morcillo, ‘Marru’ i Baselga. Aquest últim ha reclamat un penal al minut 75 en una acció amb el porter Valencia. Dos minuts després ha arribat el 2-0 en una gran acció de Rabadan. Ha estat més a prop el 3-0 que el 2-1 en uns minuts finals on també ha debutat el juvenil Pau Fernández. També ha entrat Manel Martínez, com sempre, massa tard.

Sumar de tres en tres

Queden sis finals i toca reaccionar contra el Cornellà, que porta tres derrotes seguides i està igualat a 34. Serà dissabte a les 17 hores a l’Estadi. Caldran més futbol, menys errades, menys paraules, deixar la porteria a zero i marcar per sumar de tres en tres.

2-Osasuna Promesas: Pablo Valencia: More, Garriz (Huarte, m.76), Rabadan, Guillem Molina, XabiMichelis, Eneko, Osambela (Mutilva, m.82), Ander Yoldi, Max Svensson

0- CE Sabadell: Ortolá; Pujol, Herrero (Morcillo, m.70), Amelibia (Pau Fernández, m.84), Pau Resta, Astals, Alex Gualda (Marru, m.70), Marc Domènech, Abde, David Soto (Baselga, m.70), Vladys (Manel, m.84)

Gols: 1-0, min.50: Ander Yoldi; 2-0, min.77: Rabadan

Foto portada: L’alineació del Sabadell a Pamplona. Autor CES