‘Via Crucis’ arlequinat amb una preocupant derrota

El Sabadell ha perdut per 0-1 davant el pitjor Nàstic de Tarragona que ha trepitjat la Nova Creu Alta. La Setmana Santa és ara mateix un Via Crucis en el preocupant panorama que té l’equip fins al 28 de maig. Dia d’eleccions municipals i dia de notes finals. Ara mateix, el Sabadell depèn d’altres per no ser equip de descens. I dependre d’altres no sempre surt bé. Queden set jornades, i l’equip necessita canviar de rumb de forma rotunda. Alguns a les xarxes demanen també el relleu a la banqueta.

L’afició en un número de 2.600 ha vist avui el partit situat en un dissabte de Setmana Santa amb la meitat dels sabadellencs fora. L’equip ha tingut 30 minuts amb quatre ocasions i una hora nefasta. Ningú ha entès els canvis de Miki Lladó. Especialment la cirereta final del pastís de substitucions amb l’entrada de dos defenses -Athuman i Pujol– per Molina i Morgado. A la banqueta hi havia l’invisible’ Joanet o Vladys. Athuman ha acabat de 9 en alguna jugada a l’estil d’Alexanco al Barça.

El Sabadell només ha marcat 11 gols a casa en 15 partits. Una xifra ridícula. Només la UD Logroñés ha marcat menys -10- Curiosament, tres d’ells contra els arlequinats, llavors en l’època Gabri.

Alex Gualda ha tingut la primera ocasió en aquest xut. Ha estat dels millors. Autor: C.Díaz

El Nàstic ha tingut el domini de la pilota durant la primera part, però ha estat el Sabadell qui ha gaudit de totes les bones oportunitats durant els primers 30 minuts.

Al minut 9 ha avisat Álex Gualda en un xut que ha marxat alt. Al quart d’hora, una falta provocada per Alberto Fernández ha acabat amb un xut del murcià que ha obligat al porter Manu García ha enviat la pilota a córner. Mateix destí per un xut de David Astals que ha refusat Manu García. I en un nou córner, Corbalán ha pentinat, però al seu pal la rematada forçada de Pau Víctor ha anat fora.

El regal de cada jornada

El Sabadell ha perdonat i ho ha pagat al minut 31 amb el 0-1. Falta treta pel Nàstic en dos cops i Juanmi Carrión en l’últim intent per refusar-la, ha fet l’autogol. El Nàstic amb dos ex, Aarón Rey i Marc Fernández, aprofitava l’autopista per la banda que defensava tota el ‘xino’ Astals.

Corbalán ha tornat a ser titular. Autor: C.Díaz

El públic ha començat a xiular les passades entre el porter Ortolà i la defensa, que han provocat una pèrdua de pilota que ha acabat en una centrada-xut de Guillermo Fernández, fora.

Canvis a pitjor

Al descans, Miki Lladó ha fet entrar el lateral dret Adan Gurdiel pel lateral esquerre Juanmi Carrión. Abans del primer minut, Pau Víctor ha tingut una ocasió immillorable per fer l’empat en un ‘1 contra 1’ amb Manu García que ha marxat fora. El Nàstic jugant a la contra hauria trencat el partit en una jugada personal de Marc Fernández que ha desviat Ortolà en la seva millor acció del vespre. Poc després, Morgado ha vist targeta i no jugarà la setmana vinent contra un Castelló que ha perdut a casa contra el cuer Calahorra.

Lladó ha fet entrar Altimira i Keita per Corbalán i Gualda en un intent d’acumular jugadors davant i que definitivament ha servit per perdre el mig del camp. Era una opció ofensiva. Al minut 69, ningú ha entès els dos últims canvis. Dos defenses: Athuman i Pujol han entrat per Molina i Morgado.

Pau Víctor ha estat actiu com sempre però sense fortuna. Autor: C.Díaz

El Sabadell ha acabat pràcticament, amb tota la defensa canviada, quan el que ha fallat ha estat la construcció i l’atac. A la banqueta s’han quedat Joanet, invisible des de l’arribada de Lladó a la banqueta, així com Vladys.

El Nàstic – el pitjor Nàstic que ha passat per la Nova Creu Alta en molts anys – s’ha limitat a defensar-se ordenadament mentre el Sabadell ho intentava individualment pel coratge de Pau Víctor, Alberto i Astals. No ha estat suficient i la derrota s’ha consumat.

Decepció total, preocupació absoluta i és evident que s’ha de canviar la dinàmica de manera immediata. Ningú vol que es tornin a repetir els nervis de la temporada 2018-19 que va acabar a Olot. Diumenge vinent, el Castelló a l’estadi. Esperem la resurrecció.

CE Sabadell: Ortolà; Molina (Athuman,m.69), Pau Resta, Morgado (Pujol, m.69), Carrión (Adan, m.46); Astals, Alex Gualda (Moha Keita, m.58), Corbalán (Altimira, m.58); Cristian Herrera, Alberto Fernández, Pau Víctor
Nàstic de Tarragona: Manu García; Alex Tirlea, Alex Quintanilla, Marc Trilles, Nil Jiménez (Boaz, m.59); Gorostidi (Eric Montes, m.77(, Montalvo, Aaron Rey, Marc Fernández¨(Pablo Fernández, m.77); Lupu (Marc Alvarez, m.62), Guillermo Fernández (Roberto Simón, m.77)
Àrbitre: Fernández Vidal (Valencia). TG: Morgado, Astals/Nil Jiménez
Gol: 0-1, m.31: Carrión (pp)