El sabadellenc Ian Tarrafeta en acció a l'Europeu. Foto. RFEBM

Els ‘Hispanos’, amb Tarrafeta i Gómez, ja són a les semifinals de l’Europeu d’handbol

La selecció espanyola d’handbol s’ha classificat per les semifinals del campionat d’Europa d’handbol d’Eslovàquia i Hongria, després de guanyar per 28-27 a Polònia. Dos sabadellencs – Ian Tarrafeta i Aleix Gómez – han estat part important del triomf dels ‘Hispanos’ i ara lluitaran divendres contra França o Islàndia per un lloc a la final. Tot un èxit pels dos jugadors que es van iniciar a l’OAR Gràcia.

La selecció que dirigeix Jordi Ribera necessitava un punt per passar a les semifinals independentment del resultat de l’altre partit important del grup que disputen Noruega i Suècia. Els ‘Hispanos’ han anat sempre per davant al marcador amb un parcial inicial de 6-2 i un avantatge al descans de 14-13.

Tant Gómez como Tarrafeta han tingut força protagonisme en atac a la segona part on els ‘Hispanos’ han gaudit d’un avantatge de tres gols a pocs minuts pel final. Polònia ha reduït distàncies i a l’últim minut ha tingut dos oportunitats clares per igualar el partit, però el porter Rodrigo Corrales ho ha evitat.

Ian Tarrafeta estava exultant després del partit i així ho ha manifestat als microfons de TVE. El debutant a la selecció ha patit molt després de donar positiu per covid a l’Europeu.

Estic molt content. D’entrada ja era un somni debutar en un Europeu i ara encara més, ser a les semifinals quan els anteriors campionats els veia per televisió. Ho he passat malament amb el confinament de tres dies a l’hotel pel positiu sense poder ajudar als meus companys, però ara l’alegria es molt gran”.

Ian Tarrafeta
Els ‘Hispanos’ amb els sabadellencs Tarrafeta i Gomez ja són a semifinals. Foto: Kolektiffimages

Així doncs la selecció espanyola lluitarà per la tercera medalla d’or seguida al Campionat d’Europa d’Eslovàquia i Hongria. Aleix Gómez, ja sap el que es guanyar l’or a l’Europeu de 2020 i el bronze als Jocs Olímpics de Tòquio. Per Ian Tarrafeta, aquest Europeu suposa un salt de qualitat a la seva carrera amb la seva primera experiencia internacional amb la selecció absoluta. Amb 24 i 23 anys respectivament, el present i futur de l’handbol té protagonisme sabadellenc.

Foto portada: Ian Tarrafeta durant un partit del Campionat d’Europa. Foto: RFEBM