@JORDI GARCIA-LOCALPRES

Mor una dona sabadellenca a la cursa ‘Cavalls del vent’

• Una sabadellenca perd la vida per hipotèrmia en una ‘Cavalls del vent’ més dura que mai.

• S’ha suspès l’entrega de premis. Killian Jornet va guanyar la prova.

La cursa consisteix en una travessa de muntanya entre vuit refugis del Parc Natural del Cadí-Moixeró. Els corredors disposen de 24 hores per fer 84 quilòmetres. La prova la va guanyar l’ultrafondisa d’origen sabadellenc Kilian Jornet. No obstant, aquest matí s’ha conegut la mort d’una participant, resident a Sabadell, de nom Teresa.

El periodista Carlos Márquez de El Periódico hi ha assistit i està informant a través de Twitter. Segons assegura, dels 896 corredors que van agafar la sortida, s’han retirat o han estat obligats a fer-ho 680. “La cursa ha estat extremadament dura”, assenyala a la xarxa social. El temps ha convertit la carrera en un malson, amb molta pluja, aiguaneu en ocasions, i temperatures molt baixes.

Segons la mateixa font, a les 20.30 hores gent que anava amb la corredora va trucar al 112. El marit de la corredora li feia els check point i també feia ultres. Una ambulància la va portar a l’hospital de Berga, on va morir al voltant de les dues de la matinada. La causa podria ser el sobreesforç i l’hipotèrmia.

Experimentada a la muntanya

La corredora, Teresa Farriol, tenia gran experiència a la muntanya, segons diverses fonts consultades per iSabadell. El passat mes d’agost va ser premiada primera veterana en el Gran Raid de Pyrennes, de 160 quilòmetres. Tenia 48 anys i el seu marit va fundar el fòrum d’internet Corredors.cat, i tenen un fill que començava en l’ultrafondisme.

Entrega de premis suspesa

A les 10.30 hores del matí s’ha fet un minut de silenci per la corredora. L’entrega de premis s’ha suspès. La carrera l’havia guanyat en categoria masculina l’ultrafondista d’origen sabadellenc Kilian Jornet.

Un 70 per cent d’abandonaments i una corredora morta han fet pensar a molts seguidors que, potser, la carrera no s’hauria d’haver celebrat.

Foto portada: @Jordi Garcia-Localpress