Jordi I Eric Gené, pare i fill. Autor: Monlau Competició

Jordi Gené i el seu fill Eric guanyen a Montmeló

Victòria de pare i fill i amb un cognom com el Gené que ha marcat la història del motor no només a Sabadell sinó a tot el país des de fa tres dècades. Marc Gené va arribar a la Fórmula 1 i va ser el primer pilot del país en guanyar les mítiques 24 Hores de Le Mans. Jordi, el seu germà va obrir el camí en totes les categories: velocitat, turismes, resistència. Ara fent parella amb el seu fill Eric han guanyar la prova de resistència al Circuit de Montmeló.

La prova d’aquest cap de setmana al Circuit de Catalunya era l’última del Campionat d’Espanya de resistència. Jordi i Eric Gené la disputaven dins de l’equip Monlau Motul Technical School amb un Cupra León TCR MK4. S’ajuntava la gran experiència de Jordi – que ja l’any 1987 amb 17 anys, va ser campió de la Fórmula Fiat Uno, amb la inexperiència del seu fill Eric, que debutava en un campionat.

El dissabte els Gené van tancar les dues tandes fent-se amb la pole position de la seva categoria, la D1, amb un temps mitjà de 1:56.786 en una excel·lent posada en escena als entrenaments. La cursa de diumenge va començar de manera complicada amb la sortida per dos cops del safety car.

El Cupra León de Jordi i Eric Gené. Autor: Monlau

Eric va anar de menys a més en una sortida comandada per José Manuel de los Milagros. Més tard, superada la primera mitja hora d’acció, es posava cada cop més a prop i Gené junior va començar a pressionar el madrileny i el va superar en una gran maniobra completant una gran actuació fins donar el relleu al seu pare.

A continuació arribava el torn de Jordi que va consolidar la primera posició en un debut memorable dels Gené en una de les victòries més especials de la dilatada carrera de Jordi.

——-PUBLICITAT——-

David Simón, team manager de Monlau Motul Technical School va assenyalar al final de la cursa: “Aquest
projecte, que han liderat els professors de l’escola amb l’ajuda de Cupra, n’ha sortit a la perfecció. Hem de subratllar, en particular, la espectacular progressió d’Eric Gené, i la gran evolució de Patrick Bay i Berta Ràfols”.

Foto portada: Jordi i Eric Gené, pare i fill en el podi del Circuit de Catalunya. Autor: Monlau Competició