Emma Garcia i Dennis González al CAR de Sant Cugat: Autor: J.Sánchez

Mundial de Fukuoka: Emma García i Dennis González, a la final amb la millor nota del duet tècnic

El Mundial aquàtic de Fukuoka ha començat amb bon peu per a la primera nedadora sabadellenca que s’ha llançat a l’aigua en natació artística. Emma Garcia formant duet amb Dennis González ha aconseguit la primera posició a les preliminars de duet tècnic que s’han fet aquest dissabte amb 244,1244, amb 16 punts d’avantatge sobre la parella mexicana i 17 sobre la nipona, amfitriona al Mundial del Japó. Aquest diumenge (9:30 hores és la final).

Espanya, que ha viscut aquàticament en els últims anys gràcies als èxits del waterpolo femení i masculí, pot assolir una medalla de primer nivell en la natació artística a Fukuoka. Emma García portava cinc anys fent parella amb Pau Ribes, però al final de l’any passat es va retirar. Va començar un particular càsting per tenir un nou acompanyant i el barceloní Dennis González han estat el seu company en el debut.

El duet mixt espanyol arriba a la final (9:30 hores) amb la millor puntuació a la rutina tècnica, després de sumar 244,1433 punts a la classificació. Van superar el duo mexicà, format per Itzamary González i Diego Villalobos, que va aconseguir 228,0075 punts, i els japonesos Tomoka i Yotora Sato 227,72.

Quarts fa 1 any

El salt de qualitat ha estat de gegant en aquest inici del campionat. Al mes de juny de 2022, Emma Garcia i Pau Ribes van ser quarts i, per tant, es van quedar a un pas del podi en les dues especialitats de duet mixt. Itàlia, Xina i Japó van trencar les il·lusions d’una primera medalla mundial per a la nedadora del CN Sabadell.

La possibilitat d’obtenir medalla al duet mixt, i ja posat d’or, és una ocasió històrica per Emma Garcia, Dennís González i la natació artística espanyola després que la favorita Itàlia, no hagi pogut competir, a causa de la baixa de Giorgio Minisini, número 1 mundial.

Tal com ens va dir Emma Garcia en una entrevista a Isabadell feta al CAR de Sant Cugat abans de marxar a Fukuoka: “Vaig a totes. Estem segurs que l’exercici que hem preparat agradarà, ja que ho hem treballat molt i està basat en música electrònica”. Electronic Music Days ha estat la peça escollida. En declaracions a l’enviat de la RFEN, Emma Garcia s’ha mostrat radiant només sortir de la piscina.

“Estem molt contents, teníem al cap nedar com si fos un entrenament més, no que es tractés d’una gran competició. A més era la primera vegada que nedàvem junts amb el Dennis. Sempre ens acullen molt bé al Japó i amb el públic ha estat com ser a casa. Amb la nova reglamentació fins a l’últim moment es poden canviar les dificultats de cara a la final, així que cal estar molt centrats de cap i anar pas a pas”

Els catalans van signar una rutina sense errors. Van ser els millors en tot, en execució, en impressió artística i en dificultat i apunten a medalla. Si és d’or marcarien una fita, perquè a la història de la natació artística a Espanya només s’ha aconseguit un or a la combinada lliure per equips de Roma 2009. Fa 14 anys.

Aquest son els 12 equips finalistes amb les puntuacions de partida per la final.

1. Emma García i Dennis González (Espanya) 244,1433 punts; 2-. Itzamary González i Diego Villalobos (Méxic:) 228.0075: 3. Tomoka Sato i Yotaro Sato (Japó) 227,7200; 4. Nargiza Bolatova I Eduard Kim (Kazakhstán) 192,0333;
5. Beatrice Crass i Ranjuo Tomblin (Gran Bretanya) 190,0883; 6. Jihye Kim i Xaejun Byun (Corea del Sud) 188,9558;
7. Haoyu Shi i Yiyao Zhang (Xina) 188,7334; ​8. Theodora Garrido i Nicolás Campos (Xile) 177,4817; 9. Sandy Quiroz i Álvaro Arones (Perú) 177,0883; 10. Renaud Barral i Lisa Ingenito (Bélgica) 170,9367; 11. Ivan Martinovic i Jelena Kontic (Serbia) 169,6216 i 12. Jennifer Cerquera i Gustavo Sánchez (Colombia) 168,5900.

Foto portada: Emma García i Dennís González al CAR de Sant Cugat fa unes setmanes. Autor: J.Sánchez