Plata per la selecció espanyola d'handbol. Autor: COE

Plata agredolça per Aleix Gómez i Ian Tarrafeta a l’Europeu d’handbol

Els sabadellencs Ian Tarrafeta i Aleix Gómez formant part de la selecció espanyola d’handbol s’han penjat la medalla de plata al Campionat d’Europa celebrat a Hongria i Eslovàquia. Els Hispanos han perdut davant Suècia per 26-27 per un penal amb el rellotge ja a zero. Mig minut abans han tingut la possessió per guanyar el partit però han perdut la pilota. Espanya havia guanyat l’or als Europeus de 2018 i 2020.

La fina línia vermella que va de guanyar l’or o la plata s’ha decidit a l’últim minut i en concret a l’últim segon. I aquest cop l’alegria màxima ha anat a Suècia amb el gol d’Ekberg que no ha pogut aturar Gonzalo Pérez de Vargas. La plata llueix amb Aleix Gómez, un cop més escollit en l’equip ideal com a millor extrem del torneig i Ian Tarrafeta, al seu debut a una competició internacional amb la selecció i marcant 6 gols a la final, un més que Gómez.

Aleix Gómez, millor extrem del Campionat d’Europa. Autor: Zsolt

Un partit molt equilibrat amb una dada contundent. El màxim avantatge ha estat de dos gols tant per Espanya com per Suècia. Els nòrdics, de fet guanyaven de dos gols restant cinc minuts -24-26- però els jugadors de Jordi Ribera han apretat en defensa per empatar el partit i gaudint d’una possessió per guanyar, que no han pogut ni llançar.

Dinamarca, que va perdre la semifinal davant Espanya, s’ha consolat amb el bronze després de guanyar a França. Els Hispanos aconsegueixen també el passaport del Mundial.

26 – Espanya: Corrales (Pérez de Vargas); Maqueda (1) , Ángel Fernández (4) , Sarmiento, Figueras (7) , Aleix Gómez (5, 3p) , Casado (1) ; Gurbindo, Peciña, J. Cañellas (1), Ariño, G. Guardiola (1), Tarrafeta (6), Sánchez-Migallón, Odriozola.
27 – Suecia: Palicka (1) (Thulin); Carlsbogard (2), Lagergren (1), Gottfridsson (3), Begendahl (5) , Wanne (4) , Chrintz (1) ; Darj (1), Claar (2) , Ekberg (5, 4) , Persson, Pellas, D. Petersson (2), Wallinius.
Marcador: 0-2, 3-5, 6-6, 8-9, 10-11, 13-12; 15-14, 18-18, 21-22, 23-23, 24-26, 26-27.

Foto portada: la selecció espanyola amb la medalla de plata. Autor: COE