Foto portada: foto de família dels nou sabadellencs presents als Jocs Olímpics i Paralímpics de Tòquio. Autora: J. Ramon.

Recepció oficial als olímpics dels Jocs de la pandèmia: “ens hem hagut de reinventar”

Nou dels onze esportistes sabadellencs o vinculats al CN Sabadell que han participat en els Jocs Olímpics i Paralímpics d’enguany, disputats entre juliol i setembre a Tòquio, han rebut el reconeixement oficial de l’Ajuntament de Sabadell aquesta tarda. Totes dues parts han assenyalat el repte que ha suposat la pandèmia a l’hora d’entrenar i competir als nivells més elevats de l’esfera esportiva. L’acte s’ha celebrat aquest dimecres a la tarda al saló de plens, on l’alcaldessa Marta Farrés i el president del Club Natació, Claudi Martí, han obsequiat a tots els esportistes olímpics, representats per Laura Ester (portera de l’Astralpool), i paralímpics, representats per Òscar Trigo (entrenador de la selecció espanyola de bàsquet en cadira de rodes).

Tots els esportistes que han competit a Tòquio aquest estiu, a excepció de Maica Garcia (waterpolista del CN que ha aconseguit la segona medalla olímpica) i Aleix Gómez (màxim golejador de la selecció espanyola d’handbol), han rebut el reconeixement que mereixen després dels èxits aconseguits en aquest certamen. Els onze sabadellencs han suat de valent per arribar fins aquest nivell, però enguany la pandèmia ha afegit encara més dificultats a les habituals. L’entrenador de la selecció espanyola de bàsquet en cadira de rodes, Óscar Trigo, ha assenyalat la inestabilitat dels entrenaments en època Covid:

“El procés competitiu va saltar pels aires i havíem de tenir molt clara la responsabilitat que havíem de tenir per arribar a competir. Si sortia un positiu, s’acabava la competició” ha assenyalat Trigo.

De fet, això és el que li va passar a un altre esportista sabadellenc, Iker Pajares; qui es va veure obligat a retirar-se de l’Allam British Open després d’estar en contacte amb un positiu de Covid-19. Cal tenir en compte que enguany els esportistes han hagut de confinar-se justament per aquest motiu durant les setmanes prèvies a les competicions, fet que també els va afectar molt, com apuntava ell mateix en una entrevista a aquest digital.

Rebuda institucional als olímpics, representats per Laura Ester (dreta), i paralímpics, representats per òscar Trigo (esquerra), al saló de plens. El president del CN, Claudi Martí, al centre. Autora: J. Ramon

Per la seva banda, Laura Ester (portera de waterpolo al CN Sabadell), en representació de tots els olímpics sabadellencs, també ha assegurat que han lluitat molt per tornar a gaudir d’aquesta cita després d’un any d’espera. Una situació que cap d’ells havia viscut abans:

“Ens hem hagut de reinventar i buscar solucions per arribar als Jocs en les millors condicions possibles. Mai havia passat que ens ajornessin unes olimpíades”, ha reconegut Òscar Salguero, també del CNS.

Tot i això, el president del Club Natació, Claudi Martí, i l’alcaldessa Marta Farrés, han expressat el seu orgull pels sabadellencs que han competit en unes olimpíades i, especialment, “per les condicions amb què ho han fet”, han coincidit tots dos.

Llista de ‘sabadellencs’ que han competit als Jocs Olímpics i Paralímpics de Tòquio 2020:

  • Maica García: ‘boia’ de l’Astralpool i a la selecció espanyola de waterpolo. Enguany ha aconseguit la segona plata olímpica.
  • Laura Ester: portera de l’Atralpool. També ha aconseguit la seva segona plata olímpica amb la selecció.
  • Irene González: els de Tòquio han sigut els seus primers Jocs i aquesta la seva primera medalla olímpica (plata).
  • Judit Forca: waterpolista al CN Sabadell i a la selecció espanyola. Aquests han sigut els seus segons Jocs, però on ha aconseguit la primera medalla olímpica (plata).
  • Marina Garcia: nedadora del CNS especialitzada en els 100 i 200 metres braça. Aquests han sigut els primers Jocs Olímpics amb la selecció espanyola.
  • Òscar Salguero: segona cita paralímpica i segona medalla als Jocs: a Río (2016) va aconseguir l’or als 100 metres braça (la seva especialitat) i enguany ha aconseguit la plata en la mateixa categoria.
  • Òscar Trigo: seleccionador i entrenador del combinat espanyol de bàsquet en cadira de rodes. A Río va aconseguir la medalla de plata i enguany no ha estat possible tornar a pujar al podi olímpic.
  • Aleix Gómez: batejat com a màxim golejador de la selecció espanyola d’handbol. Aquests han sigut els seus primers Jocs i la primera medalla olímpica (bronze).
  • Bernat Sanahuja: waterpolista del CN i únic representant sabadellenc a la selecció espanyola de waterpolo masculí. Es va quedar a les portes de la seva primera medalla olímpica en perdre contra Hungria.
  • Maartje Keuning: jugadora de waterpolo holandesa i membre de l’equip nacional femení de waterpolo. Aquests han sigut els seus primers Jocs Olímpics amb només 23 anys.
  • Sabrina van der Sloot: jugadora de waterpolo holandesa i membre de l’equip nacional femení de waterpolo.

Foto portada: foto de família dels nou sabadellencs presents als Jocs Olímpics i Paralímpics de Tòquio. Faltaven Maica García i Aleix Gómez Autora: J. Ramon.

Comments are closed.