Foto portada: l'exjugadora del CN Sabadell, Anni Espar, durant el partit contra Canadà. Autor: RFEN.

Espanya pateix però guanya (14-10)

Segon partit de la fase de grups del torneig olímpic. Canadà, un rival més incòmode que Sudàfrica, ha obligat a entregar-se a fons a les jugadores de Miki Oca. Les ‘hidroguerreres’ com les han titulat en televisió han tingut més feina de la que en principi es podia pensar davant un equip que teòricament és inferior a Espanya. Però, a hores d’ara, en els Jocs Olímpics, tothom és un rival complex i ben preparat i a partir d’avui, els qui s’enfrontin a Espanya, ho demostraran.

En els primers compassos les espanyoles es van veure sorpreses per una forta reacció de les canadenques, acompanyada pels errors en un alt percentatge de tirs a porta. Tot just començar el partit, a minut i mig, encaixaven un 0-2, que va ser reconduït. Bea Ortiz, les sabadellenques Maica Garcia i Judith Forca, i de nou Ortiz al límit del temps de joc, van situar el parcial en 4-3. Però el que podia haver estat un miratge inicial, es va perllongar fins al descans i mes encara fins al principi de l’últim quart en què les espanyoles van aconseguir agafar distància de les canadenques i van millorar en defensa.

Aquesta pressió per part de les rivals va donar opció a les espanyoles a treure el millor de si, amb una Maica Garcia inspiradíssima, Paula Leitón amb una vaselina de somni i ‘Ru’ Tarragó exhibint el seu millor joc. La necessitat de victòria va fer aflorar dels braços de les waterpolistes de Miki Oca les seves lliçons millor apreses. Va sorgir, el que fa anys, en l’època d’Estiarte i els més grans, el seu entrenador Juan Jané denominava la “casta d’excel·lents jugadors que porten dins”. Doncs bé, avui, les jugadores d’Espanya han ofert aquesta mostra, com a evidència que a partir d’ara, hauran d’exhibir aquest waterpolo en els partits que resten en la fase de grups: Holanda i Austràlia. Per cert les ‘aussies’ s’han imposat imposat a les ‘orange’ per 15-12.

Espanya 14: Laura Ester, Anni Espar (2), Bea Ortiz (4), Pili Peña, Maica García (2), Judith Forca (1), Irene González; Marta Bach, Elena Ruiz, Clara Espar, Paula Leiton (2), Roser Tarragó (3).
Canadà 10: C. Wright, Eggens (1), Lemay-Lavoie (3), E. Wright, Christmas (2), McKelvey (1), la Roche (2); Crevier (1), Sohi, Bekhazi, Paul, McKee.
Àrbitres: Stavridis (Gre) i Peris (Cro).
Parcials: 4-3, 2-2, 3-2, 5-3.

Segueix iSabadell a Telegram!

Segueix iSabadell a Telegram i rebràs les notícies més rellevant directament al teu dispositiu. Fes-ho AQUÍ.

Foto portada: l’exjugadora del CN Sabadell, Anni Espar, durant el partit contra Canadà. Autor: RFEN.