Foto portada: Judith Forca, celebrant a l'aigua la classificació per la final de waterpolo femení. Autor: RFEN via Twitter.

Espanya, a la final

• El combinat espanyol s’imposa amb solvència i una bona defensa a la selecció hongaresa (8-6).
  • Les waterpolistes es jugaran l’or dissabte (9.30 hores) contra els Estats Units. Es repeteix la final de Londres 2012.

Espanya s’ha imposat a Hongria amb solvència a la semifinal i, nou anys després, es planta a la final dels Jocs Olímpics. Les de Miki Oca es trobaran els Estats Units. A les semifinals, gran mostra de fortalesa defensiva, base a partir de la qual les waterpolistes han posat els dos peus a la finalíssima.

Ja des d’inici el partit pintava bé. Espanya ha tancat amb pany i forrellat la portada i durant el primer quart no ha encaixat cap gol. Al descans s’ha arribat amb un 5 a 2 que feia difícil, però no impossible, la remuntada hongaresa. L’equip de Miki Oca ha jugat amb solvència, malgrat algun ensurt final, i s’ha plantat de nou a la final olímpica. Nou anys després de Londres, es trobaran de nou els Estats Units, campiones olímpiques al Regne Unit però també a Rio 2016. Serà dissabte a les 9.30 hora peninsular.

Bea Ortiz. Autor: FINA via Twitter.

Gran partit de Laura Ester, amb aturades providencials en els darrers minuts, quan les coses es podrien haver torçat. Imperial Anni Espar i destacada la joveníssima Elena Ruiz, de 16 anys. Dissabte la sabadellenca Maica Garcia, un gol avui, es penjarà la segona medalla olímpica de la seva vida. Judith Forca, un gol també aquest dijous, s’estrenarà com a medallista olímpica, sent la tercera sabadellenca en guanyar una medalla a la història de la ciutat, després de Mati Ortiz (que ara vibra comentant els partits a TVE) i la pròpia Maica.

Laura Ester. Autor: FINA via Twitter.

Com plantejaran dissabte la final? Doncs amb una defensa potent, segons Anni Espar:

“Ho hem viscut això. Estar en una final olímpica. Les que ja vam jugar a Londres estem una mica més tranquil·les, no tan eufòriques com aquella vegada perquè sabem que dissabte tenim una altra guerra, una final en la que no tornarà a passar el mateix. Obvi que estem contentes, però anem a per totes i ara en aquest dia i mig toca preparar bé el partit. La clau comença per una bona defensa com hem fet avui. Elles tenen molt bon equip i molt de ritme, cal començar al 100 per cent. Si controlem la defensa i mirem en atac com trencar la seva defensa, tot i tenir molt bona portera, tindrem opcions. Hongria ja els va guanyar i Rússia els ha posat les coses difícils. Això ens dóna més força”.

Garcia, Forca i la resta del combinat aspiren a l’or sense subterfugis. Ha arribat l’hora d’una generació històrica pel waterpolo femení, amb segell sabadellenc.

Espanya (8): Laura Ester, Anni Espar (3), Bea Ortiz (1), Clara Espar, Pili Peña, Roser Tarragó, Paula Leiton -equipo inicial-, Bach, Elena Ruiz (2), Irene González, Judith Forca (1) i Maica García (1).
Hongria (6): Magyari, Szilagyi (3), Valyi (1), Szucs, Parkes, Keszthelyi (1), Garda -equipo inicial-, Gurisatti, Illes (1), Leimeter, Gyongyossy i Rybanska.
Parcials: 2-0, 3-2, 3-2 i 0-2