Foto portada: el combinat espanyol, entrenat per Miki Oca. Autor: RFEN.

Holanda ofega Espanya a Tòquio (14-13)

La jugadora del CN Sabadell Sabrina Van der Sloot va rematar a la seva companya d’equip Laura Ester, avui jugant amb Espanya, en els últims instants de partit més competit amb que s’ha enfrontat el combinat nacional en molt de temps. Una derrota que no és fruit de la casualitat sinó de l’altíssim nivell de joc de totes dues formacions i dels errors en la defensa de l’equip d’Espanya, que es van detectar ja en el partit davant de Canadà, però es van poder reconduir amb més encert, circumstància que avui era difícil donada la qualitat de joc de les orange.

Inici de partit i Van der Kraats inaugura el marcador. Pressió jugades complexes però abans d’arribar a la fi del primer parcial Bea Ortiz aconsegueix el gol que permet a les nostres representants anotar-se el quart (2-3). La reacció dels Països Baixos, fulminant, amb una lliçó molt ben apresa sobre les febleses i punts positius del combinat espanyol, pressionen i s’anoten un 3-0, que costa reconduir. La màgia d’Anni Espar, amb dos gols, un fregant el temps reglamentari situen el partit en taules, just quan arriba a la mitja part. Psicològicament era important que no estiguessin per davant les holandeses.

Com un estira i arronsa Leiton i Megens puntuen, 6-6. Però el joc s’intensifica i les orange col·loquen dos gols seguits que suposen un domini en l’electrònic: gols de Koolhaas i Megens.

El combinat espanyol intenta neutralitzar. Pili Peña  i Elena Ruiz, aquesta debutant amb només 16 anys, no permeten l’escapada cap amunt de les rivals. Arriba l’últim quart. 10-9, un penal transformat per Van der Kraats amplia la superioritat holandesa. Falten quatre minuts, Leiton des de la boia col·loca d’una jugada magistral a la porta de les rivals, Judith Forca empata 12-12. Falten 2,40. Van der Kraats goleja de nou. I Elena Ruiz, la benjamina, empata a 13. En jugada de superioritat la ‘sabadellenca’ Van der Sloot treu la imbatibilitat en el torneig olímpic i marca el definitiu 14-13. L’equip espanyol, classificat ja per a quarts haurà cimentar molt bé el partit de divendres davant les australianes i intentar passar primer de grup, per ‘escollir’ el rival menys fort a la cruïlla dels quarts. Però a partir d’aquí les espurnes salten a la piscina.

Abans de divendres cal treballar les zones més febles de l’excel·lent equip espanyol. Les rivals les coneixen massa bé, com s’ha evidenciat avui.

FITXA TECNICA

Holanda: Willemsz (p); Megens (4), Genee, Van der Sloot (1), Wolves, Stomphorst, Joustra (1), Sevenich (1), Keuning, Koolhaas (1), Van de Kraats (6) i Sleeking.
Espanya: Ester (p); C.Espar, Bach, González, Ruiz (3), A.Espar (4), Tarragó (1), Ortiz (1), Forca (1), Leitón (2), García i Peña (1).
Parcials: 2-3, 3-2, 3-2 i 6-6.
Àrbitres: Sebastien Dervieux (FRA) i Michael Goldenberg (USA). Van expulsar a Bea Ortiz.