Aleix Gómez, MVP del partit (Autor RFEBM)

Un sensacional Aleix Gómez porta als Hispanos a la final de l’Europeu d’handbol

La selecció espanyola d’handbol jugarà diumenge la final de l’Europeu d’handbol després de guanyar per 29-25 a Dinamarca. El sabadellenc Aleix Gómez ha estat fonamental pel triomf dels ‘Hispanos’ amb 11 gols i sobretot aguantat l’equip quan perdia fins a quatre gols. El porter Gonzalo Pérez de Vargas ha compartit protagonisme a la segona part i amb un tot l’equip, inclòs l’altre sabadellenc Ian Tarrafeta, lluitaran pel tercer or consecutiu.

Dinamarca era la bèstia negra per la selecció espanyola i veient la primera part tot feia pensar que es repetiria el mur danès. Cinc minuts ha trigat, Espanya en marcar el primer gol i ha estat el primer del compte d’Aleix Gómez. Dinamarca ha tingut avantatges de fins a quatre gols (6-10) amb un atac molt espès. A 60 segons per acabar el primer temps perdia de tres (10-13). Aleix amb un gol des de l’extrem i un altre robant la pilota al millor jugador del món, Mikkel Hansen ha permès arribar al descans només un gol darrere (13-14).

L’equip de Jordi Ribera ha aconseguit empatar a 14 al primer atac amb gol de Canyellas. Dinamarca continuava per davant, però els ‘Hispanos’ amb tres gols consecutius d’Aleix Gómez s’ha posat per primer cop per davant al marcador de Budapest (17-16). L’altre sabadellenc Ian Tarrafeta, gran en defensa, s’ha estrenat en atac per marcar el 19-17. Aleix absolutament ‘on fire’ continuava el seu festival amb tres gols pràcticament seguits per posar tres gols amunt (24-21).

Sota pals, Gonzalo Pérez de Vargas amb 14 aturades donava més i més a una selecció que ha acabat guanyat de quatre.

Els Hispanos amb els sabadellencs Aleix Gómez (28) i Ian Tarrafeta (36) celebrant la victòria

Aleix Gómez, MVP del partit ha comentat als micrófons de TVE al final del partit.

“Estem molt contents. Hem fet un partidàs. Feia molts anys que no podíem guanyar a Dinamarca i hem treballat molt per assolir aquesta victòria. Ara ja estem a la final i sigui quin sigui el rival serà un partit molt dur i el lluitarem fins al final”.

El jugador que va començar a l’OAR Gràcia igual que Ian Tarrafeta ha estat valorat pel seu excompany Víctor Tomás. “Aleix no és conscient del gran jugador que és. Avui ha fet un partit per guardar. Ha estat pràcticament perfecte”.

La final, diumenge a les 18 hores contra Francia o Suècia.

Foto portada: Aleix Gómez, MVP de la semifinal. Autor: RFEBM