Champions: el CN Sabadell cau als penals en un increïble final davant el Brescia

L’Astralpool CN Sabadell ha perdut 9-10 davant el Brescia en l’estrena a la Champions en un matx que s’ha decidit als penals. S’ha arribat amb 5-5 al temps reglamentari en un partit amb moltíssimes errades per tots dos equips. A cinc minuts pel final, el Club perdia per 2-3 (després de 27 minuts) i ha remuntat fins al 5-3 però Irving ha empatat en els últims dos de partit. L’equip de Quim Colet suma un punt, per dos els italians. Un punt que sembla poca cosa veient el final.

El nou capità Edu Lorrio ha estat el gran protagonista d’un primer quart que ha acabat en 1-1 gràcies al pòquer d’aturades de mèrit del porter madrileny. La defensa del Brescia ha ofegat les possessions locals i només José Javier Bustos en una espectacular acció ha anotat l’1 a 0 al minut 4. La resposta de Vincenzo Renzuto amb un llançament a l’escaire ha retornat la igualada.

La segona part ha estat encara més curta en novetats al marcador. De fet, l’únic gol ha arribat al primer atac dels italians, a càrrec de Vincenzo Dolce (1-2). Tant Edu Lorrio com Petar Tesanovic – que ha tingut més treball en aquests segons vuit minuts – tots dos amb un impressionant 83 per cent d’aturades amb 10 de 12 del sabadellenc i cinc de 6 del balcànic.

L’entrenador Quim Colet durant un temps mort. Autor; David Jiménez

El tercer quart ha començat més mogut. El neerlandès Guus van Ijperen ha trencat amb els 15 minuts sense marcar el per fer el 2-2. Al següent atac, Renzuto de penal, ha tornat a col·locar els italians per davant (2-3). Ha estat un miratge ofensiu. El Sabadell, excel·lent en defensa, trobava a faltar la fluïdesa en atac.

Remuntada i penals

Cinc gols s’havien marcat en 27 minuts i els mateixos s’han vist en la bogeria que han estat els últims cinc minuts. El Club ha remuntat el partit amb tres gols seguits d’Alberto Barroso, Blai Mallarach i Kostas Averka per posar l’increïble 5-3 a manca de 2:28 minuts.

Alberto Barroso ha marcat el 3-3 en l’inici de la remuntada local. Autor: David Jiménez.

Una oportunitat immillorable per aconseguir la victòria que no han sabut aprofitar. Maxwell Irving amb un gol de penal i un altre de jugada ha empatat a cinc i el partit s’ha decidit als penals. Als penals, els italians han marcat els cinc llançaments, per quatre el Club (Valera, Barroso, Averka i Van Ijperen). Tesanovic ha aturat el cinquè xut de l’alemany Schutze i la victòria ha anat a Itàlia.

9 – Astralpool CN Sabadell: Lorrio (Teclas); Bonet, Asensio, Schuetze, Vidovic, Valera (1p), Barroso (2,1p), Van Ijperen (2,1p), Averka (2,1p), Pérez, Mallarach (1), Bustos (1).
10-AN Brescia: Tesanovic (Massenz); Del Basso, Dolce (2,1p), Faragli (1), Balzar (1), Gianazza, Renzuto (2,1p), Guerrato, Alesiani, Manzi (1p), Irving (3,2p),, Gitto.
Àrbitres: Kovacs-Csatlos (HUN) i Franulovic (CRO), Bustos/Renzuto i Guerrato
Parcials: 1-1, 0-1, 1-1, 3-2 (4-5 penals)

Foto portada: El porter Edu Lorrio ha estat el millor del Club. Autor: David Jiménez