CN Sabadell, campió de la Copa de la Reina en una ajustada final (8-9)

Ambient de gala a Can Llong, no només per la final femenina a la qual ha accedit l’equip local, sinó perquè el CN ​​Terrassa, rival comarcal, té a les seves files a dia d’avui a moltes de les protagonistes de les últimes gestes europees de l’Astralpool Sabadell.

Primera bola per al Terrassa, però la primera jugada resulta infructuosa, igual que la primera del Sabadell. Marina Cordobés inaugura el marcador 0-1 a 5,58. El tir a porta des de la distància perjudica el Terrassa, davant l’habilitat de Laura Ester a la porteria. Però la insistent pressió de el Terrassa acaba amb empat gràcies a Leitón 2, 44. Sense solució de continuïtat, Maica Garcia anota el 1-2. S’anima el joc però conclou el quart la lleugera avantatge local.

Pilota per al Sabadell, al segon quart. 1-3 de Pili Peña en una badada de la defensa i la portera egarenca.
Joc d’estudi mutu, amb mes pressió de el Sabadell. La força de Leitón permet accedir a el segon gol del Terrassa i un hàbil tir lateral de Mati Ortiz torna la avantatge de dos gols al Sabadell (4-2). La pressió egarenca segueix sent moderada però un hàbil tir parabòlic de Cantero suposa accedir al 3-4 a l’electrònic. A 17 segons del final del segon quart Bea Ortiz empata a 4. El potencial del Sabadell es veu compromès per les dues exclusions de Maica Garcia, a la qual cal reservar per jugades.

El CN Sabadell defensant la seva portèria. Autor: @cn_sabadell via Twitter.

Després del descans s’anima el partit. Fruit de tot això és el gol de Laura Barzón a 6,53 4-5. El joc entra en la seva millor fase, un gol anul·lat al Terrassa, desencadena la pressió de les egarenques i la grada. Penal comès per Foca, el transforma Bea Ortiz. 5-5., L’electrònic marca 3, 29. Un xut de Bea Ortiz, dóna al travesser de la Laura, el temps de la cambra s’esgota. Tot obert fins el final.

Darrer quart del partit. Pilota del Terrassa, pressió de moment infructuosa sobre la porteria del Sabadell. Atac a fons del Sabadell a la porteria de Sandra Domene, però no és possible aconseguir el gol que desequilibri la balança de el partit. Maica falla davant la porta del Terrassa i Olga Domènech davant la del Sabadell. Els nervis també juguen. 1,22 per al final. Temps mort a 29 .8 per al final. Ultima oportunitat de Terrassa i fallen queden 16 segons, nou temps mort. Rut Ariño falla i cal anar a penals.

Un títol a penals

I aquí Emoció Bea Ortiz 6-5, Maica Garcia 6-6, Pili Peña falla, Morell, falla, Paula Leiton 7-6 Nona Perez 7-7, Olga Domenech per a Laura Ester, Ruth Ariño 7-8 Cristina Cantero 8- 8 i Judith Forca 8-9 el gol de la victòria. Un èxit enorme del waterpolo sabadellenc, després d’un partit molt equilibrat i emocionant.

CN Terrassa: Sandra Domene, Pili penya, Judih Panicello, Beatriz Ortiz, (1) Cristina Cantero, (1) Martina Cardona, Julia Rodriguez, Elia Montoya, Noelia Cuenda, Marta Samper, Olga Domench, Paula Leiton, (2) i Sofia Tamayo
CN Astralpool Sabadell: Laura Ester, Mati Ortiz (2), Laia Rion, Ruth Ariño, Sílvia Morell, Nona Perez, Marina Cordobes, (1) Maica Garcia, (1) Judith Forca, Judith Prats, Ekaterina Tankeeva, Laura Barzon (1) i Ainara Farre.
Àrbitres: Francesc X. Buch i Carla Martin

Foto portada: les campiones. Autor: @cn_sabadell via Twitter.