Foto portada: el CN Sabadell, celebrant la victòria. Autor: @Euro_Waterpolo via X.

El CN Sabadell tomba el Sant Andreu i jugarà la final de la Champions (9-14)

El Club Natació Sabadell jugarà la final de la Champions de waterpolo femení aquest diumenge. El Sabadell ha vençut el CN Sant Andreu (9-14) i optarà a la seva setena Copa d’Europa aquest diumenge (14 hores) contra el vencedor del CN Mataró – Olympiacos. Una descomunal Irene González, amb cinc gols, ha liderat l’equip de Palma a nivell ofensiu.

No calia, perquè l’equip és llegendari i tan ambiciós com sempre, però el Sabadell s’ha reivindicat aquest dissabte a la piscina. S’havia dibuixat una semifinal entre un jove i ambiciós Sant Andreu i un Sabadell experimentat. Una mena de canvi de testimoni després d’una dècada d’hegemonia sabadellenca. És cert que el Sant Andreu és més jove. Però tan veritat com que el Club Natació Sabadell té la mateixa fam de títols que tenia fa tres, cinc o 10 anys. La generació d’or no es cansa de guanyar i Maica Garcia, Laura Ester, Mati Ortiz i Judith Forca, més Irene González, Sofia Giustini, Paula Leitón o les neerlandeses Van der Sloot i Kneuning lluitaran per la Setena. El Sabadell ha disputat 11 Final Fours. Només un cop va caure a ‘semis’. De les finals que ha jugat, n’ha guanyat sis. Diumenge es juga la setena contra el Mataró, actual subcampió, o l’Olympiacos. Que guanyi el millor.

El partit ha estat prou igualat fins al final. Això sí: amb el Sabadell sempre per davant. El primer quart s’ha tancat amb un poc habitual empat a només un gol. En el segon, els atacs s’han imposat, especialment el del Sabadell. 5-8 per les jugadores de Palma a la mitja part. El tercer quart ha caigut del costat barceloní (3-2). Els darrers vuit minuts han començat amb 8-10 al marcador. Podia passar de tot. Un intercanvi de cops molt interessant entre dos equips punters. Però en el moment decisiu el Sabadell ha marcat la diferència. Parcial 1-4 en el definitiu quart, per acabar el partit 9-14.

Pel Sant Andreu, la sabadellenca Nona Pérez ha acabat amb tres gols, com també l’ex del Sabadell Elena Ruiz. Per la banda sabadellenca, quan no és Judith Forca és Bea Ortiz. I si no, com avui, Irene González, qui habitualment no acapara titulars, amb cinc dianes més que rellevants per al resultat final. Quatre gols de Sofia Giustini, també claus.

I una nova final per al Sabadell. El campió espera rival.

CN Sant Andreu: Andrea Lorca, Queralt Antón, Roline Schuijt (1), Ariadna Ruiz, Gisel·la Farré (1), Nona Pérez (3), Marina Cordobés, Alba Muñoz (1), Paula Crespí, Elena Ruiz (3, 2p), María Palacio, Maria Bogachenko i Martina Terré.
CN Sabadell: Laura Ester, Mati Ortiz, Paula Leitón, Sabrina Van der Sloot, Maartje Keuning, Irene Casado (1), Sofia Giustini (4), Maica García (1), Judith Forca (1), Bea Ortiz (2), Ona Jurado, Irene González (5) i Mar Carrasco.
Àrbitres: Alessia Ferrari (Itàlia) i Michiel Zwart (Països Baixos).
Parcials: 2-2 / 3-6 / 3-2 / 1-4