L'atac del CN Sabadell ha estat molt pobre. Autor: J.Sánchez

Copa de la Reina: el CN Sabadell cau a la final davant la defensa del CN Mataró

L’Astralpool CN Sabadell ha perdut la final de la 26à Copa de la Reina davant el CN Mataró. Les del Maresme han guanyat el títol amb justícia amb un marcador final de 4-7 que deixa ben clar la tónica d’un partit molt defensiu. Hauríem de mirar molt enrere per veure un partit on el Sabadell només hagi fet 4 gols en 32 minuts. La defensa sabadellenca ha estat bona però insuficient. El Sabadell queda amb 17 títols per dos del seu rival habitual.

Un parcial de 0-3 a l’últim quart ha segellat el triomf de l’equip que entrena Dani Ballart, ex jugador i ex entrenador sabadellenc, en un partit netament defensiu. Al Club li resta ara el títol de Lliga, on van primeres, i l’Eurolliga, on tenen peu i mig a la Final Four.

El CN Mataró ha portat la iniciativa al primer parcial amb més fluïdesa en atac en un partit que tal com es preveia seria de pocs gols. Un gran gol d’esquena de la russa Bella Markoch i un altre gol per elevació d’Anni Espar van situar el 0-2 davant un CN Sabadell que només ha encertat a l’últim atac en recollir Nona Pérez un rebuig de la portera Elena Sánchez (1-2). Al segon quart el Sabadell va igualar la contesa amb un gol de Maggie Steffens (2-2) en el que seria l’únic gol d’un segon parcial amb una gran intensitat defensiva.

El Mataró ha posat una marxa més a l’inici del tercer quart i d’aquesta guisa van arribar els gols de Simone Van der Kraats i Anna Gual en els dos primers atacs (2-4). Obligat a reaccionar el Sabadell va tornar a reposar de Steffens per retallar el desavantatge (3-4) i minuts després per igualar Maica García amb un toc subtil des de la boia (4-4).

Amb només quatre gols per cada equip es va arribar a l’últim quart. Simone Van der Kraats, la millor jugadora del partit, va prendre la responsabilitat a l’últim període. Primer amb un penal anotat al primer atac del període i a quatre minuts per a la conclusió amb un contracop (4-6).

Simone Van der Kraats ha marcat el 4-6 en aquesta jugada. Autor: J.Sánchez

El Sabadell, completament negat en atac, no ha sabut escapolir-se de la teranyina aquàtica del Mataró a tot el quart amb errors impropis fins i tot amb Laura Ester jugant en atac per sumar més efectius. La capitana del Mataró, Clara Cambray ha culminat sense portera el definitiu 4-7.

David Palma: “no hem estat bé en atac”

L’entrenador del CN Sabadell, David Palma reconeixia que amb només 4 gols “no hem estat bé en atac. Tot i que veníem de jugar bé i amb fluïdesa a Grècia no hem trobat la manera. En canvi, en defensa, hem estat bé”.

Palma ha trobat a faltar la neerlandesa Maartje Keuning que no ha jugat la Copa per lesió a l’esquena. “La Maartje ens dona més variacions en atac i hem notat la seva absència davant un Mataró que igual que nosaltres és un gran equip”.

4- Astralpool CN Sabadell (2+2): Ester; Ortiz (-), Games (-), Van der Sloot (-), Serrano (-), Steffens (2), Casado (-), García  (1), Forca  (-), Bonet (-), Pérez (1), González (-), Carrasco
7-STM CN Mataró (2+5): Sánchez, Morell (-), Van der Kraats (3,1p), Gual (1), Sevenich (-), Timofeeva (-), Cambray (1), Nogué (-), Bach (-), Bertran (-), Espar (1), Markoch (1), Colominas
Àrbitres: Teulé y Fernández
Parcials: 1-2, 1-0, 2-2, 0-3
Incidencies: Final de la 26ª Copa de la Reina disputada en la piscina del CN Terrassa.

Foto portada: L’Astralpool CN Sabadell no ha tingut el seu dia en atac. Autor: J.Sánchez