La jove Irene Casado ha marcat gol en aquesta jugada; Autor: J.Sánchez

Copa de la Reina: Sabadell i Mataró es disputaran el títol

L’Astralpool CN Sabadell jugarà aquest diumenge (14 hores) la final de la Copa de la Reina de waterpolo després de guanyar per 16-9 al CN Rubí. L’equip de David Palma buscarà el 18è titol de Copa davant el CN Mataró que ha guanyat al CE Mediterrani per 11 a 8. Un matí rodó pel waterpolo del Club ja que l’equip masculí ha guanyat per 11-3 al CN Mataró en partit de lliga, tres dies després de classificar-se per la final de l’Eurocup.

El CN Sabadell i el CN Mataró es coneixen molt. Des que el Mataró va guanyar la seva única Copa de la Reina al 2016, el Sabadell ha vençut les altres cinc de manera consecutiva. Serà una nova ‘batalla waterpolística’ entre dos grans equips.

A les ‘semis’, el CN Sabadell ha sortit, com calia esperar, a sentenciar el partit per la via ràpida, i així van arribar els tres primers gols de Sabrina Van der Sloot, Maica García i Mati Ortiz en els tres primers atacs. Després del primer gol rubinenc d’Elena Ruiz, han arribat quatre gols més de Marina Serrano, Maggie Steffens, Judith Forca i Irene Gonzàlez per possar el 7-1 al marcador. El CN Rubí, amb vàries jugadores sabadellenques –Carla Abellán, Dana Gerschcovsky, Judith Prados i Laia Rion – s’ha ficat en el partit amb un increible parcial d’1-5 amb tres gols de la jove Elena Ruiz, un d’Abellan i un altre de Rion. Irene Casado ha marcat en aquest temps el gol del CN Sabadell (8-6). Ruiz, amb 17 anys ha marcat 6 dels 9 gols del CN Rubí.

Però el CN Sabadell s’ha posat mans a l’obra i dos gols en l’últim minut del tercer quart hi han posat el 10-6. A l’últim quart, Maica Garcia (4 gols) i cia amb augmentat la distància fins al 16-9 final.

Maggie Steffens rodejada de jugadores del CN Rubí. Autor: J.Sánchez

Les sabadellenques buscaran la 18a Copa de la Reina aquest diumenge. Una xifra espectacular si tenim en compte que s’han jugat 26 edicions.

Triomf masculí

Pràcticament a la mateixa hora, l’equip masculí ha guanyat al CN Mataró per 11-3 amb 4 gols de Bernat Sanahuja i 3 de Kostas Averka. El Club es segon a la lliga, darrera de l’intractable CN Atlètic Barceloneta.

FITXA TÈCNICA:
16- Astralpool CN Sabadell (7+9):
Ester; Ortiz (2), Games (1), Van der Sloot (1) , Serrano (1), Steffens (1), Casado, (1), García (4), Forca (3), Bonet (-), Pérez (-), González (2), Carrasco.
9- CN Rubí (2+7): Jiménez; Roldan (-), Gerschcovsky (-), Rion (2), Manchego (-), Abellán (1), Ruiz (6,3p), Rodríguez (-), Vesperinas (-), Prados (-), Soriano (-), Triviño (-), Copado
Àrbitres: Izquierdo i Cerezo
Parcials: 5-1; 2-1, 3-4, 6-3

Foto portada: La jove Irene Casado -nascuda al 2005- marcant un dels gols davant el CN Rubí. Autor: J.Sánchez